Presedintele Iranului il acuza pe Trump ca ajuta gruparile teroriste din Siria

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 13:45
2925 citiri
Presedintele Iranului il acuza pe Trump ca ajuta gruparile teroriste din Siria
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele iranian, Hassan Rohani, l-a acuzat, sambata, pe omologul sau american, Donald Trump, ca ajuta gruparile "teroriste" din Siria, acuzatii lansate de catre liderul de la Teheran intr-un discurs difuzat de televiziunea de stat Irib.

"Acest domn care a preluat puterea in SUA pretinde ca vrea sa combata terorismul, dar acum toate gruparile teroriste din Siria sarbatoresc dupa atacul american", a declarat Rohani, fara sa-l numeasca direct pe presedintele Donald Trump, relateaza AFP.

SUA au atacat vineri o baza aeriana a armatei siriene ca raspuns la un presupus atac chimic intreprins marti impotriva localitatii rebele Khan Cheikhoun.

"Daca spuneati adevarul (afirmand in campania electorala americana ca vreti sa luptati impotriva terorismului), de ce prima voastra actiune a fost sa-i ajutati pe teroristi? De ce ati atacat armata siriana care este in razboi cu teroristii?", a adaugat Rohani.

SUA au bombardat Siria: Statul Islamic a profitat si a lansat un atac asupra unei baze a armatei siriene

Iranul, care sustine financiar si militar regimul presedintelui Bashar Al-Assad, a condamnat deja vineri atacul american impotriva unei baze aeriene din centrul Siriei.

Rohani a cerut infiintarea unei "comisii independente (...), din care sa faca parte tari neutre, in legatura cu presupusul atac chimic, deoarece, potrivit ONU, Siria nu are arme chimice".

Responsabilii iranieni au insistat asupra faptului ca regimul de la Damasc a procedat la dezarmarea sa chimica, ceea ce nu s-a intamplat, in opinia lor, in cazul gruparilor armate rebele si jihadiste.

Presedintele Rohani a mai spus ca, dupa "agresiunea" americana impotriva Siriei, Iranul trebuie sa se pregateasca pentru orice eventualitate: "Nu stim ce pregatesc noii lideri americani pentru regiune", a conchis Rohani.

Citeste si SUA au bombardat Siria: Care sunt tarile care condamna atacul si cine e alaturi de Trump

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Iran Hassan Rohani Trump Siria, #Iran Trump ajuta teroristi , #Siria