Ramura al-Qaida din Siria a pus 3 milioane de euro recompensa pe capul lui Bashar al-Assad

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 08:37
4274 citiri
Ramura al-Qaida din Siria a pus 3 milioane de euro recompensa pe capul lui Bashar al-Assad
Foto: Hepta.ro

Liderul Frontului al-Nusra, ramura siriana a gruparii al-Qaida, se declara pregatit sa plateasca "trei milioane de euro oricui il va ucide pe Bashar al-Assad" si "doua milioane de euro" celui care il va ucide pe Hassan Nasrallah, nr.1 al Hezbollahului siit libanez.

Abou Mohammed al-Joulani a facut acest anunt intr-o inregistrare video, ce a fost difuzata la inceputul acestei saptamani, amintind de propunerile financiare atractive ale FBI, care recompenseaza de mult timp pe oricine permite "neutralizarea" dusmanilor teroristi ai SUA, potrivit publicatiei franceze Le Figaro.

UE cere Rusiei sa inceteze raidurile din Siria: Regimul Assad sa plece!

"Cat timp va mai curge sangele musulmanilor pentru un om care iubeste puterea sa? Cat timp musulmanii mai trebuie sa astepte ca sa-si recapete drepturile?", se intreaba retoric seful al-Nusra, unul din principalele grupuri rebele siriene, in competitie cu jihadistii din Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) pentru controlul insurectiei anti-Assad.

Joulani declara ca va plati trei milioane de euro chiar si in cazul in care Assad va fi ucis de un membru al familiei sale si ca Al-Nusra il va proteja pe acesta si pe clanul sau.

Compania aeriana clandestina care zboara si in Siria, si in UE: Cum ajuta regimul despotic al lui Assad

Dar nu este sigur ca aceste asigurari vor convinge vreun membru al anturajului presedintelui sirian sa treaca la actiune, avand in vedere numeroase atacuri la adresa alawitilor - doctrina religioasa de care apartin Bashar al-Assad si clanul sau - din partea radicalilor sunniti de la inceperea revoltei in Siria in 2011.

Noi lupte in Siria: ISIL vs. armata lui Assad se lupta pentru un oras

Cum se explica invazia de refugiati: Bashar al-Assad o provoca intentionat?

In aceeasi inregistrare, liderul al-Nusra promite de asemenea "doua milioane de euro" celui care il va lichida pe seicul Hassan Nasrallah, seful Hezbollahului siit libanez, ai carui mii de combatanti lupta de partea armatei siriene.

Considerata de SUA si Israel drept organizatie terorista, Hezbollah a incercat intotdeauna sa-si protejeze liderul impotriva numerosilor sai inamici.

Chiar daca securitatea sa a fost intarita de cand oamenii sai lupta in Siria, unele deficiente au permis eliminarea in ultimii ani, in general atribuita Mossadului israelian, mai multor inalti responsabili ai militiei siite libaneze, formata in anii 1980 de catre sponsorii sai iranieni.

Cum il ajuta Putin pe Assad sa ramana la putere in Siria si ce are de pierdut Obama din asta

Protectia lui Basshar al-Assad a fost de asemenea consolidata de cand a devenit inamicul nr.1 pentru numeroasele grupari rebele, decise sa-l inlature de la putere.

Islamistii din al-Nusra sunt printre principalele tinte ale atacurilor aviatiei ruse in Siria de la debutul campaniei aeriene ruse la 30 septembrie in sprijinul presedintelui Bashar al-Assad, ale carui forte au fost slabite foarte mult in primavara in urma avansarii grupurilor rebele, intre care si al-Nusra, in nord-vestul tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#recompensa ucidere Bashar al Assad, #al Qaida Bashar al Assad, #razboi siria assad , #Siria