Razboi in Siria: Rusia, acuzata ca a bombardat trei spitale

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 17:47
4083 citiri
Razboi in Siria: Rusia, acuzata ca a bombardat trei spitale
Foto: Twitter/Raed Fares

Loviturile aeriene ale Rusiei ar fi atins trei facilitati medicale din Siria, in cadrul unor atacuri "impardonabil". Daca se dovedeste ca avioanele Moscovei au lovit spitale, Rusia ar putea fi acuzata de crime de razboi.

Unitatile sanitare se afla la aproape 50 de kilometri de cel mai apropiat teritoriu controlat de Statul Islamic, potrivit organizatiei nonguvernamentale Medici pentru Drepturile Omului (PHR), cu sediul central la New York, relateaza The Independent.

Noile acuzatii pun la indoiala afirmatiile Moscovei, care a asigurat ca ataca doar pozitii ale Statului Islamic si ale altor grupari teroriste.

Widney Brown, directorul de programe al ONG-ului, a catalogat raidurile Rusiei drept "impardonabile", adaugand ca vor inrautati si mai mult sistemul medical si asa subrezit din Siria.

Rusia, acuzata ca a falsificat clipurile cu loviturile aeriene asupra Statului Islamic (Video)

"Ipoteza ca lupta este impotriva teroristilor nu da niciunui guvern dreptul sa incalce legile razboiului, care protejeaza in mod special medicii si facilitatile sanitare. Prin aceste actiuni, Rusia deterioreaza spitale, pune pacientii si personalul medical in pericol si ii priveaza pe cetateni de accesul la ingrijire medicala, care le poate salva viata", a declarat Brown.

Potrivit reprezentantilor asociatiei, raidurile Rusiei din 2 octombrie au lovit un spital din Latamneh, in nordul provinciei Hama - ranind membri ai personalului medical - si un spital din Benin, zona rurala a provinciei Idlib.

O zi mai tarziu, avioanele Moscovei au tras asupra spitalului al-Burnas din nordul orasului Latakia, in apropiere de granita cu Turcia, ceea ce a dus la evacuarea cladirii.

Rusia a confirmat ca desfasura operatiuni militare in aceste zone in momentele atacurilor asupra spitalelor, insa nu a recunoscut ca aeronavele sale de razboi au lovit facilitatile medicale.

Rusia a demarat, saptamana trecuta, o ampla campanie militara in Siria. Desi Moscova sustine ca tintele principale sunt Statul Islamic si alte grupari teroriste, Occidentul acuza ca raidurile Rusiei au lovit inclusiv pozitii ale rebelilor moderati care lupta impotriva lui Bashar al-Assad si care sunt sustinuti de SUA, precum si civili.

Mai mult, americanii sustin ca aproape toate loviturile aeriene ale Rusiei in Siria nu au vizat Statul Islamic si nici grupari afiliate al Qaida, ci organizatii armate siriene moderate care lupta impotriva regimului presedintelui Bashar al Assad.

Razboi total in Siria: Peste 90% din loviturile Rusiei nu au vizat Statul Islamic sau al-Qaida

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rusia spitale Siria, #Rusia spitale lovituri aeriene, #Rusia lovit spitale , #Siria