Razboi in Siria: Statele Unite ar putea trimite mai multe trupe - seful Pentagonului

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 22:22
2471 citiri
Razboi in Siria: Statele Unite ar putea trimite mai multe trupe - seful Pentagonului
Foto: U.S. Air Force/Sgt. Jarad A. Denton

Statele Unite ar putea trimite mai multe trupe in Siria pentru a combate gruparea Statul Islamic (SI) daca Washingtonul poate gasi si alte forte locale dispuse si capabile sa lupte impotriva jihadistilor, a afirmat secretarul american al Apararii, Ashton Carter.

Intrebat in cursul unui interviu acordat postului american de televiziune ABC, difuzat duminica, daca intr-o astfel de situatie Statele Unite vor trimite mai multe trupe, Ashton Carter a raspuns: "Categoric".

"Este important, pentru ca venim cu toata experienta noastra alaturi de fortele locale care traiesc in regiune si, cand acestea vor invinge Statul Islamic, vor putea restabili o viata normala, iar americanii se vor putea retrage", a spus el, citat de AFP.

"Ii vom ajuta pe luptatorii impotriva Statul Islamic si vom vedea. Daca numarul lor va creste... si daca vom gasi si alte grupari dispuse sa lupte impotriva jihadistilor, care sunt capabile si motivate, vom face mai mult pentru a le ajuta", a promis seful Pentagonului.

"Presedintele si-a exprimat dorinta de a se face mai mult mult si cu siguranta sunt pregatit sa ii recomand sa faca mai mult, dar ne trebuie forte locale capabile sa faca fata gruparii Statul Islamic, ceea ce este cheia unei victorii de durata", a mentionat demnitarul american.

La 30 octombrie, presedintele Barack Obama a autorizat trimiterea unui mic contingent de forte speciale in nordul Siriei pentru a participa pe teren la efortul de razboi contra jihadistilor radicali din cadrul SI.

Ministrul apararii a explicat, de asemenea, ca numarul mic de trupe trimise de Barack Obama in Siria "nu reprezinta o problema".

"Acest contingent de elita face ca fortele locale - un amestec de kurzi si sirieni arabi dornici sa lupte impotriva Statului Islamic - sa fie capabile sa ii infrunte pe jihadisti, contribuind cu capacitatile Statelor Unite, ca informatii, sprijin aerian...", a precizat Ashton Carter.

In prezent, "este dificil de gasit in Irak si Siria asemenea grupari de combatanti si din acest motiv va lua ceva timp", a recunoscut secretarul american al Apararii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#trupe SUA Siria, #trupe SUA Statul Islamic, #trupe SUA Pentagon , #Siria
Comentarii