Razboi si foamete in Siria: Se mananca frunze si iarba - Cat costa un kilogram de faina

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 19:41
9521 citiri
Razboi si foamete in Siria: Se mananca frunze si iarba - Cat costa un kilogram de faina
Foto: Captura video YouTube

Primul transport cu ajutoare straine, din luna octombrie a anului trecut, a ajuns luni in Siria, in orasul Madaya. La vederea acestuia, localnicii pur si simplu au plans, afirma reprezentanti ai ONU.

Cele trei camioane cu mancare si medicamente au ajuns in Siria in contextul in care imagini terifiante din aceasta tara mistuita de razboi au inceput sa impanzeasca Internetul. Situatia e atat de grava, incat un medic declara pentru CNN ca nu are ce sa le dea pacientilor sai in afara de zahar si apa cu sare.

O inregistrare postata pe Internet de activistii sirieni arata un baietel atat de slab, incat toate coastele i se vad prin piele. Potrivit acestora, baiatul nu a mai avut o masa completa de sapte zile.

Cele trei camioane fac parte dintr-un sir de 44, trimise de organizatii ca ONU sau Crucea Rosie Internationala. Convoiul va acoperi nevoile a 40.000 de oameni timp de o luna, arata CNN.

La noapte, alte trei camioane vor ajunge in orasele Foua si Kefraya, din nordul provinciei Idlib, unde foametea face de asemeni legea.

ONU anunta saptamana trecuta ca in Siria se moare de foame si ca guvernul tarii a permis intrarea convoaielor cu ajutoare.

120 de dolari un kilogram de faina, 150 de dolari unul de zahar

Preturile alimentelor, in regiune, pur si simplu au explodat. Astfel, in Damasc faina costa 79 de centi pe kilogram, in timp ce in Madaya, aceeasi cantitate de faina costa 120 de dolari. Tot aici, un kilogram de orez costa 150 de dolari.

In capitala, un litru de lapte se vinde cu 1,06 dolari, insa in Madaya acesta ajunge si la 300 de dolari. Preturile se explica si prin faptul ca multe masini nu mai ajung in nenumarate regiuni, din cauza minelor.

Rusia, acuzata ca a ucis copiii dintr-o scoala bombardata in Siria

Un medic dintr-un spital din Madaya a declarat recent ca se confrunta zilnic cu 250 de noi cazuri de victime ale inanitiei. In spitalul in care lucreaza, pana acum 55 de oameni au murit de foame. Numai duminica au decedat cinci din acest motiv, printre care si un copil de 9 ani.

Un locuitor al aceluiasi oras sustine ca ultima masa indestulatoare a fost in urma cu o luna si jumatate. "Acum, mananc mai mult apa cu frunze. Iarna a sosit insa, si copacii nu mai au frunze, asa ca nu stiu cum voi supravietui", mai declara Louay pentru Amnesty International.

Deja mancarurile de iarba sunt tot ce mai pot "gati" femeile in casa, arata reportajele facute in zona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#kilogram faina pret Siria, #kilogram zahar pret Siria, #foamete Siria, #oameni morti foame Siria, #convoaie ajutoare Siria , #Siria