Ziare.com

Romania a blocat conturile varului presedintelui sirian Bashar al-Assad

Marti, 15 Mai 2012, ora 14:10

   

Romania a blocat conturile varului presedintelui sirian Bashar al-Assad
Autoritatile romane i-au blocat conturile celui mai bogat om de afaceri din Siria, Rami Makhlouf, varul presedintelui sirian, Bashar al-Assad.

Decizia de blocare a conturilor a fost publicata, luni, in Monitorul Oficial, insa a fost semnata in urma cu cinci zile, transmite Romania TV.

Se apropie sfarsitul lui Assad?

"Ordin privind blocarea fondurilor detinute de cetateanul sirian Rami Makhlouf: Avand in vedere masurile restrictive impuse Siriei, Art.1 - Se dispune blocarea fondurilor detinute de cetateanul sirian Rami Makhlouf, nascut la 10 iulie 1969, la Damasc, Siria, pasaport nr. 000098044, in contul RO33BRDE410SV51666204100 EUR deschis in anul 2005, la BRD Groupe Societe Generale- SA- BRD Grup Academiei, CUI 361579, cu sediul in municipiul Bucuresti, bd. Ion Mihalache, nr.1-7, sector 1", se arata in Monitorul Oficial.

Rami Makhlouf este inrudit cu familia Assad prin matusa lui, Anisa Makhlouf, care a fost sotia fostului presedinte al Siriei, Hafez Assad.

Despre omul de afaceri sirian, Financial Times a scris ca ar detine controlul a 60% din economia Siriei si ca, potrivit estimarilor de acum trei ani, ar avea o avere de aproape sase miliarde de dolari.

Pe de alta parte, numele sirianului Makhlouf a fost pomenit si in documentele Wikileaks, el fiind catalogat drept cel mai puternic si mai temut finantator al regimului Assad.

Violentele continua in Siria, in pofida unui armistitiu care trebuia sa intre in vigoare in luna aprilie. Potrivit Natiunilor Unite, circa 9.000 de persoane si-au pierdut viata de la izbucnirea protestelor prodemocratie, in martie 2011.

In februarie, guvernul sirian a estimat ca bilantul deceselor se ridica la 3.838 - 2.493 de civili si 1.345 de membri ai fortelor de securitate.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2938 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor