Romania a blocat conturile varului presedintelui sirian Bashar al-Assad

Marti, 15 Mai 2012, ora 14:10
3092 citiri
Romania a blocat conturile varului presedintelui sirian Bashar al-Assad
Foto: AP

Autoritatile romane i-au blocat conturile celui mai bogat om de afaceri din Siria, Rami Makhlouf, varul presedintelui sirian, Bashar al-Assad.

Decizia de blocare a conturilor a fost publicata, luni, in Monitorul Oficial, insa a fost semnata in urma cu cinci zile, transmite Romania TV.

Se apropie sfarsitul lui Assad?

"Ordin privind blocarea fondurilor detinute de cetateanul sirian Rami Makhlouf: Avand in vedere masurile restrictive impuse Siriei, Art.1 - Se dispune blocarea fondurilor detinute de cetateanul sirian Rami Makhlouf, nascut la 10 iulie 1969, la Damasc, Siria, pasaport nr. 000098044, in contul RO33BRDE410SV51666204100 EUR deschis in anul 2005, la BRD Groupe Societe Generale- SA- BRD Grup Academiei, CUI 361579, cu sediul in municipiul Bucuresti, bd. Ion Mihalache, nr.1-7, sector 1", se arata in Monitorul Oficial.

Rami Makhlouf este inrudit cu familia Assad prin matusa lui, Anisa Makhlouf, care a fost sotia fostului presedinte al Siriei, Hafez Assad.

Despre omul de afaceri sirian, Financial Times a scris ca ar detine controlul a 60% din economia Siriei si ca, potrivit estimarilor de acum trei ani, ar avea o avere de aproape sase miliarde de dolari.

Pe de alta parte, numele sirianului Makhlouf a fost pomenit si in documentele Wikileaks, el fiind catalogat drept cel mai puternic si mai temut finantator al regimului Assad.

Violentele continua in Siria, in pofida unui armistitiu care trebuia sa intre in vigoare in luna aprilie. Potrivit Natiunilor Unite, circa 9.000 de persoane si-au pierdut viata de la izbucnirea protestelor prodemocratie, in martie 2011.

In februarie, guvernul sirian a estimat ca bilantul deceselor se ridica la 3.838 - 2.493 de civili si 1.345 de membri ai fortelor de securitate.

A.T.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Romania blocat conturi var Assad, #Rami Makhlouf var Bashar al Assad, #regim Assad Siria , #Siria