Rusia bombardeaza pozitiile Statului Islamic de la Palmira

Autor: Ana Ilie
Marti, 06 Octombrie 2015, ora 13:59
3678 citiri
Rusia bombardeaza pozitiile Statului Islamic de la Palmira

Avioanele de lupta ale Rusiei au bombardat zone din si de langa orasul sirian Palmira, a anuntat televiziunea siriana marti.

Este pentru prima data de la inceperea campaniei Rusiei in Siria cand avioanele ruse vizeaza o zona controlata de gruparea terorista Statul Islamic, informeaza AFP. Pana acum, Occidentul acuza Rusia ca vizeaza numai rebelii moderati si civilii.

Statul Islamic a distrus una dintre cele mai importante structuri antice din Palmira

"Fortele aeriene ruse in coordonare cu forta aeriana siriana au vizat pozitiile Statului Islamic in si in jurul orasului Palmira", a afirmat un raport al televiziunii de stat.

Armata siriana a inaintat catre Palmira in ultimele luni insa expertii au avertizat ca orice atac al fortelor guvernamentale asupra orasului ocupat de Statul Islamic nu va face decat sa grabeasca distrugerea pretiosului sit arheologic.

O minune a antichitatii poate disparea in cateva luni - Statul Islamic dinamiteaza Palmira

Palmira, care sta in picioare din epoca romana, este amenintata cu distrugerea totala.

Seful patrimoniului sirian a declarat ca vechiul oras antic poate disparea "in trei pana la patru luni".

Maamoun Abdulkarim a lansat avertismentul dupa ce militantii Statului Islamic au distrus Arcul de Triumf din Palmira.

Statul Islamic a mai distrus o minune a antichitatii in Palmira

Militantii Statului Islamic considera ca ruinele istorice sunt sacrilege asa ca distrug temple si alte structuri din situl intrat in patrimoniul mondial incepand cu mai anul curent, cand au ocupat regiunea.

De ce distruge Statul Islamic templele din Palmira? Ipoteza unui arheolog

In august, trei turnuri construite intre 44 si 103 era noastra au fost aruncate in aer. Templul lui Bel, o cladire-simbol a Palmirei, care a supravietuit 2000 de ani, a fost de asemenea aruncata in aer.

Khaled al-Asaad, directorul sectiei de arheologie a muzeului din Palmira, a fost torturat, decapitat si trupul sau legat de un stalp pentru ca a refuzat sa dezvaluie unde se afla comorile sitului.

Palmira, care facea legatura intre Imperiul Roman si Persia si Orient, a fost unul din cele mai importante centre ale lumii antice. UNESCO a numit distrugerea monumentelor crime de razboi si sustine ca Statul Islamic incearca sa stearga dovada unei mosteniri diverse in Siria.

NATO condamna atacurile Rusiei din Turcia si Siria: Un comportament iresponsabil. Sa inceteze imediat

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...