Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sase cetateni romani au fost repatriati din Siria

Marti, 12 Martie 2013, ora 08:37
1467 citiri
Sase cetateni romani au fost repatriati din Siria
Foto: exclusivnews.ro

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca un grup de sase cetateni romani a fost repatriat duminica din Siria, pe ruta Beirut-Bucuresti.

Potrivit comunicatului transmis luni de MAE, cei sase cetateni romani au efectuat deplasarea direct la Beirut, unde au fost preluati si asistati de catre reprezentantii misiunilor diplomatice romane din Liban.

Actiunea de repatriere a fost realizata cu sprijinul misiunilor diplomatice romane din Beirut si Damasc, care au achizitionat bilete de avion, au intocmit in regim de gratuitate documente de calatorie si au asigurat tranzitul vamal, mentioneaza sursa citata.

Pana la aceasta data, 405 cetateni romani au fost repatriati din Siria, dintre care 278 cu sprijinul direct al Ambasadei Romaniei la Damasc si 127 in cooperare cu Organizatia Internationala pentru Migratie. De asemenea, prin intermediul misiunii diplomatice de la Damasc si a OIM au fost repatriati 49 de cetateni ai Republicii Moldova.

Ambasada Romaniei la Damasc asigura protectie si asistenta consulara in Siria si pentru cetatenii francezi, turci, australieni, cat si pentru cei ai Republicii Moldova, precizeaza ministerul.

Ministerul Afacerilor Externe reitereaza in comunicat apelul de a evita calatoriile in Siria. De asemenea, cetatenilor romani aflati in Siria li se recomanda sa paraseasca teritoriul sirian cat mai curand posibil prin mijloacele comerciale de transport inca operationale.

Cei afectati de actuala situatie din Siria pot suna 24/24h la nr. de telefon: +40.21.319.21.37 - din cadrul Departamentului Consular din MAE, linie telefonica dedicata solicitarilor de sprijin si informatii consulare specializate. De asemenea, Departamentul Consular raspunde solicitarilor la adresa de e-mail: drco@mae.ro, precizeaza MAE.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#romani repatriati Siria, #razboi Siria romani , #Siria