Siria: 28.000 de oameni, dati disparuti de la inceputul conflictului

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 12:00
1798 citiri
Siria: 28.000 de oameni, dati disparuti de la inceputul conflictului
Foto: womenundersiegeproject.org

Reprezentantii organizatiilor pentru drepturile omului au transmis ca cel putin 28.000 de oameni au disparut in Siria, de la inceputul conflictului, dupa ce au fost rapiti de soldati sau de militanti.

Potrivit organizatiilor care lupta pentru drepturile omului, se cunosc deja numele a 18.000 de oameni care sunt dati disparuti, de la inceputul protestelor antiguvernamentale, din urma cu circa 19 luni, transmite BBC. In plus, se stie faptul ca alte 10.000 de persoane sunt inca disparute.

Grupul activist online Avaaz transmite ca "nimeni nu este in siguranta" in calea unei campanii guvernamentale deliberat terorista.

Avaaz a strans marturii de la femei siriene care au spus ca sotii, fii si fiicele lor au fost rapiti de fortele proguvernamentale, iar grupul intentioneaza sa transmita Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU un dosar pentru a fi investigat.

Un reprezentant al unei organizatii siriene pentru drepturile omului este de parere insa ca numarul celor disparuti ar putea fi mult mai mare.

"Potrivit informatiilor primite de la contactele nostre din satele de pe cuprinsul SIriei, credem ca ar putea fi 80.000 de oameni disparuti", a afirmat acesta, care a completat ca oamenii sunt rapiti noaptea, de pe strada sau cand nu este nimeni atent.

Conform unui avocat sirian pentru drepturile omului, "regimul face acest lucru din doua motive - pentru a scapa in mod direct de rebeli si de activisti, dar si pentru a intimida societatea astfel incat sa nu se opuna regimului".

ONU a transmis ca peste 18.000 de oameni au murit in urma conflictului, 170.000 de oameni au fugit din tara, iar alti 2,5 milioane de oameni au nevoie de ajutor in interiorul tarii. Reprezentantii opozitiei si activistii pentru drepturile omului spun insa ca numarul celor ucisi este mult mai mare - peste 30.000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#oameni disparuti Siria, #conflict Siria, #ciocniri violente Siria, #morti Siria, #razboi Siria , #Siria