Siria: Armata a aruncat in multime bombe care imprastie cuie

Autor: Ana Ilie
Duminica, 31 Iulie 2011, ora 22:29
2321 citiri
Siria: Armata a aruncat in multime bombe care imprastie cuie

Fortele armatei siriene au aruncat bombe ce imprastie cuie, pentru a face cat mai multe victime, in mijlocul manifestantilor adunati intr-o suburbie a Capitalei Damasc, pentru a protesta fata de regimul presedintelui Assad. Cel putin 42 de persoane au fost ranite.

Divizia a Patra a armatei siriene, ultra-loialista regimului presedintelui Bashar al-Assad, a fost desfasurata in suburbia Harasta, pentru a inabusi protestele pro-democratie, informeaza World Bulletin.

Duminica a fost o zi sangeroasa pentru protestatarii din Siria, nu doar pentru cei din Damasc. Cel putin 100 de persoane au fost ucise in Hama, dupa ce tancurile au patruns in oras si au inceput sa mitralieze la intamplare oamenii. Alte cateva zeci de persoane au fost ucise in confruntari in alte localitati.

Duminica, tancurile au patruns in forta in orasul cu 700.000 de locuitori si au inceput sa traga la intamplare. Mai intai insa, a fost intrerupta furnizarea de electricitate si apa.

Trupele au inconjurat unul din cele mai mari spitale, impiedicand oamenii sa-si caute salvarea acolo - peste 100 de persoane au fost ranite si cel putin 97 ucise.

Activistii spun ca patru autobuze incarcate cu forte de securitate au intrat prin sud in Hama, care se afla la 200 de kilometri de Capitala Damasc.

In orasul sudic Harak, in provincia Daraa, mai multe persoane, printre care si o fetita de 3 ani, au fost ucise intr-un atac similar celui din Hama. Tancurile au inconjurat Harak si din centru se ridica o coloana neagra de fum.

In orasul estic Deir el-Zour, cel putin sase persoane au fost ucise, duminica in zori, dupa ce tancurile au atacat cartierul al-Joura. 50 de persoane au fost ranite.

Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Forţele americane din Irak şi Siria s-au confruntat cu două atacuri separate cu rachete şi drone explozive în mai puţin de 24 de ore, au declarat luni surse de securitate irakiene şi...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Siria, #revolte Siria, #morti Siria, #victime siria , #Siria