Siria: Armata a aruncat in multime bombe care imprastie cuie

Autor: Ana Ilie
Duminica, 31 Iulie 2011, ora 22:29
2321 citiri
Siria: Armata a aruncat in multime bombe care imprastie cuie

Fortele armatei siriene au aruncat bombe ce imprastie cuie, pentru a face cat mai multe victime, in mijlocul manifestantilor adunati intr-o suburbie a Capitalei Damasc, pentru a protesta fata de regimul presedintelui Assad. Cel putin 42 de persoane au fost ranite.

Divizia a Patra a armatei siriene, ultra-loialista regimului presedintelui Bashar al-Assad, a fost desfasurata in suburbia Harasta, pentru a inabusi protestele pro-democratie, informeaza World Bulletin.

Duminica a fost o zi sangeroasa pentru protestatarii din Siria, nu doar pentru cei din Damasc. Cel putin 100 de persoane au fost ucise in Hama, dupa ce tancurile au patruns in oras si au inceput sa mitralieze la intamplare oamenii. Alte cateva zeci de persoane au fost ucise in confruntari in alte localitati.

Duminica, tancurile au patruns in forta in orasul cu 700.000 de locuitori si au inceput sa traga la intamplare. Mai intai insa, a fost intrerupta furnizarea de electricitate si apa.

Trupele au inconjurat unul din cele mai mari spitale, impiedicand oamenii sa-si caute salvarea acolo - peste 100 de persoane au fost ranite si cel putin 97 ucise.

Activistii spun ca patru autobuze incarcate cu forte de securitate au intrat prin sud in Hama, care se afla la 200 de kilometri de Capitala Damasc.

In orasul sudic Harak, in provincia Daraa, mai multe persoane, printre care si o fetita de 3 ani, au fost ucise intr-un atac similar celui din Hama. Tancurile au inconjurat Harak si din centru se ridica o coloana neagra de fum.

In orasul estic Deir el-Zour, cel putin sase persoane au fost ucise, duminica in zori, dupa ce tancurile au atacat cartierul al-Joura. 50 de persoane au fost ranite.

Citește și:
Un nume mare din fotbalul mondial preia naționala Siriei
Un nume mare din fotbalul mondial preia naționala Siriei
Tehnicianul argentinian Hector Cuper a fost numit selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Siriei, a anunţat joi Federaţia Siriană de Fotbal pe propria pagină de Facebook....
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...