Siria: Armata a aruncat in multime bombe care imprastie cuie

Autor: Ana Ilie
Duminica, 31 Iulie 2011, ora 22:29
2321 citiri
Siria: Armata a aruncat in multime bombe care imprastie cuie

Fortele armatei siriene au aruncat bombe ce imprastie cuie, pentru a face cat mai multe victime, in mijlocul manifestantilor adunati intr-o suburbie a Capitalei Damasc, pentru a protesta fata de regimul presedintelui Assad. Cel putin 42 de persoane au fost ranite.

Divizia a Patra a armatei siriene, ultra-loialista regimului presedintelui Bashar al-Assad, a fost desfasurata in suburbia Harasta, pentru a inabusi protestele pro-democratie, informeaza World Bulletin.

Duminica a fost o zi sangeroasa pentru protestatarii din Siria, nu doar pentru cei din Damasc. Cel putin 100 de persoane au fost ucise in Hama, dupa ce tancurile au patruns in oras si au inceput sa mitralieze la intamplare oamenii. Alte cateva zeci de persoane au fost ucise in confruntari in alte localitati.

Duminica, tancurile au patruns in forta in orasul cu 700.000 de locuitori si au inceput sa traga la intamplare. Mai intai insa, a fost intrerupta furnizarea de electricitate si apa.

Trupele au inconjurat unul din cele mai mari spitale, impiedicand oamenii sa-si caute salvarea acolo - peste 100 de persoane au fost ranite si cel putin 97 ucise.

Activistii spun ca patru autobuze incarcate cu forte de securitate au intrat prin sud in Hama, care se afla la 200 de kilometri de Capitala Damasc.

In orasul sudic Harak, in provincia Daraa, mai multe persoane, printre care si o fetita de 3 ani, au fost ucise intr-un atac similar celui din Hama. Tancurile au inconjurat Harak si din centru se ridica o coloana neagra de fum.

In orasul estic Deir el-Zour, cel putin sase persoane au fost ucise, duminica in zori, dupa ce tancurile au atacat cartierul al-Joura. 50 de persoane au fost ranite.

Cine sunt principalii suspecți în cazul bancomatului incendiat în miez de noapte, în Arad VIDEO
Cine sunt principalii suspecți în cazul bancomatului incendiat în miez de noapte, în Arad VIDEO
Indivizii care au incendiat un bancomat, în data de 5 iulie, în centrul localităţii Şiria din judeţul Arad au fost prinși de polițiști. Sunt doi cetăţeni români, cu domiciliul în...
Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
Elon Musk intenționează să acorde 45 de milioane de dolari pe lună unui Super Pac axat pe alegerea lui Donald Trump, începând din iulie, arată Wall Street Journal. Miliardarul din...
#Siria, #revolte Siria, #morti Siria, #victime siria , #Siria
  1. Prima sesiune a Parlamentului European, după alegerile din 9 iunie. Se votează pentru cele mai importante funcții
  2. Ministrul Mediului consideră că legea care permite împușcarea urșilor nu este suficientă. "S-ar putea să nu rezolvăm problemele pe care astăzi le avem"
  3. Ce recomandă salvamontiștii să facem dacă ne întâlnim cu un urs pe traseu. „Nu faceţi contact vizual direct”
  4. Prețul petrolului a stagnat după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Rolul Chinei
  5. Rusia ar putea reintroduce interdicţia privind exporturile de benzină. „Dacă situaţia devine tensionată”
  6. De ce face Donald Trump echipă cu un politician care l-a numit „Hitler al Americii”. „O ameninţare teribilă la adresa democraţiei”
  7. Cadavrul unui bărbat complet dezbrăcat a fost găsit într-un geamantan pe marginea drumului. Anchetatorii nu au reușit să-i stabilească identitatea
  8. Un român zace de o lună pe un pat de spital din Italia, fără ca familia să-l caute. A fost bătut pe străzi: "Va fi trimis din nou pe stradă și riscă să moară"
  9. Cum și-a făcut apariția Donald Trump la primul eveniment public de după tentativa de asasinat. „Pumnul în aer”, devenit mișcare de campanie VIDEO
  10. Un nou atac al Israelului ucide zeci de palestinieni care se adăpostiseră într-o tabără improvizată