Siria: Un reporter francez a fost ucis

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 19:40
1440 citiri
Siria: Un reporter francez a fost ucis
Foto: english.alarabiya.net

Un reporter francez a fost ucis si un alt jurnalist occidental a fost ranit, miercuri, in urma ciocnirilor violente care au avut loc in orasul sirian Homs.

Jurnalistul ucis face parte dintre cele opt persoane omorate in Homs, potrivit televiziunii Addounia, citata de The Telegraph. Alti 25 de oameni au fost raniti, printre care si un jurnalist occidental.

Numele jurnalistului mort este Gilles Jacquier, iar el a acoperit mai multe zone de razboi in ultimii zece ani, printre care Irak, Afganistan, Kosovo, Israel, Haiti sau Algeria.

Reporterul francez lucra pentru televiziunea France 2, iar cel ranit era olandez. Moartea jurnalistului strain reprezinta o premiera in cele 10 luni de revolte din Siria.

Un martor din Homs a declarat ca victimele s-au datorat exploziilor unor grenade, in timpul unui mars pro-Assad, in cartierul Akrama. Se pare ca jurnalistii au fost loviti de grenade sau de rachete.

Siria: Assad sustine ca nu a ordonat uciderea protestatarilor

Presedintele sirian, Bashar al-Assad, a reclamat o conspiratie externa pentru destabilizarea Siriei si a insistat ca nu a ordonat uciderea protestatarilor sirieni, intr-o rara iesire in public, marti.

In primele remarci publice dupa luni intregi de absenta, Assad a sustinut ca nu a existat niciun ordin al sau pentru uciderea manifestantilor. Luna trecuta, ONU estima ca cel putin 5.000 de oameni au murit, de la mijlocul lunii martie.

Liderul de la Damasc nu a dat niciun semn ca ar intentiona sa renunte la putere.

Siria: Un observator arab demisioneaza si face dezvaluiri incredibile

Un observator al misiunii Ligii Arabe din Siria a demisionat si a descris situatia din aceasta tara ca fiind "un dezastru umanitar".

Un raport al ONU facut public marti arata ca aproape 400 de oameni au fost ucisi de la sosirea misiunii Ligii Arabe in Siria, la sfarsitul lunii decembrie. Aceasta indica mai degraba o crestere a numarului crimelor. ONU are accesul interzis in aceasta tara.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#jurnalist francez omorat Siria, #Gilles Jacquier mort Siria, #jurnalisti raniti Siria, #reporter francez mort Siria , #Siria