Siria: Zeci de politisti, morti in conditii suspecte aproape de granita cu Turcia

Luni, 06 Iunie 2011, ora 22:39
2218 citiri
Siria: Zeci de politisti, morti in conditii suspecte aproape de granita cu Turcia

Cel putin 80 de membri ai fortelor de securitate siriene au fost ucisi, luni, in timpul ciocnirilor cu persoane inarmate, in orasul nord-vestic Jisr al-Shughour, relateaza televiziunea de stat. Alte rapoarte vorbesc de cel putin 120 de politisti morti, si bilantul este in crestere.

Autoritatile siriene au precizat ca 20 de politisti au fost ucisi intr-o ambuscada a unor "grupari inarmate", in vreme ce zeci de politisti au fost ucisi in ciocnirile cu persoane inarmate din interiorul orasului, scrie BBC.

Intrucat autoritatile siriene controleaza informatia in interiorul tarii si nu permit presei internationale sa patrunda pe teritoriul sirian, aceste afirmatii nu au putut fi confirmate de surse independente.

Incidentul, cel mai sangeros de la inceperea protestelor impotriva presedintelui Bashar al-Assad, in martie, vine la o zi dupa ce activistii pentru drepturile omului au anuntat ca 35 de persoane, printre care si politisti, au fost ucisi in Jisr al-Shughour, aproape de granita cu Turcia.

Daca rapoartele oficiale sunt reale, in Jisr al-Shughour are loc o insurectie armata si nu un protest al cetatenilor pasnici.

Ministrul sirian de Interne, Ibrahim Shaar, a spus ca guvernul ca raspunde "decisiv" atacurilor, numind incidentul de la Jisr al-Shughour "un masacru".

Televiziunea de stat a mai precizat ca sute de persoane inarmate au preluat controlul unor parti din Jisr al-Shughour, atacand cladirile guvernamentale, pe care le incendiaza. Atacatorii folosesc armanent usor, grenade si explozibili.

Corespondentul BBC la Beirut a relatat insa ca exista o suspecta lipsa de informatii pe Internet despre ce se intampla la Jisr al-Shughour - nici pe site-urile opozitiei, nici pe retelele de socializare. Pe un site al protestatarilor sirieni se spune insa ca orasul a fost incercuit si exista indicii ca unii membri ai fortelor de securitate au abandonat puterea.

Un martor din Jisr al-Shughour a declarat, tot pentru sursa citata, ca protestatarii antiregim nu au arme, si ca cei care au murit au fost "impuscati in spate de elemente ale securitatii siriene".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Şase avioane de vânătoare israeliene au atacat o unitate de apărare aeriană din Siria înainte de loviturile din Iran FOTO/VIDEO
Şase avioane de vânătoare israeliene au atacat o unitate de apărare aeriană din Siria înainte de loviturile din Iran FOTO/VIDEO
Armata israeliană a anunțat vineri, 19 aprilie, că a efectuat un atac cu rachetă vizând o unitate de apărare aeriană în sudul Siriei şi a cauzat pagube, scrie agenţia oficială siriană...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Siria, #proteste Siria, #morti Siria , #Siria