SUA au parasutat munitie de razboi in Siria, destinata rebelilor

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 23:09
8005 citiri
SUA au parasutat munitie de razboi in Siria, destinata rebelilor
Foto: Hepta.ro

Avioane americane au parasutat 50 de tone de munitie destinata grupurilor insurgente din nordul Siriei, in cadrul eforturilor de sustinere a opozitiei siriene, anunta Comandamentul fortelor americane din Orientul Mijlociu.

"Misiunea de aprovizionare cu munitie a grupurilor opozitiei siriene a fost un succes. Este vorba de grupuri care au facut obiectul unor verificari adecvate de catre serviciile secrete americane", a declarat colonelul Patrick Ryder, purtatorul de cuvant al Comandamentului central american (CENTCOM).

Rebeli sirieni anunta ca au doborat un avion militar rusesc. Reactia Kremlinului (Video)

SUA renunta la programul de antrenare a rebelilor din Siria

Misiunea a fost efectuata cu avioane de tip C-17, escortate de aeronave de vanatoare.

Munitia - armament usor si grenade - a fost lansata in provincia Hasakah, situata in nordul Siriei, fiind destinata grupului insurgent Coalitia Araba Siriana.

Pentagonul a anuntat saptamana trecuta suspendarea programelor de antrenare a insurgentilor sirieni, explicand ca sunt cautate modalitati alternative de sustinere.

Statele Unite acuza Rusia ca ataca pozitii ale rebelilor sirieni. Moscova a respins informatiile, explicand ca ataca pozitii teroriste.

Putin, despre investitia americanilor in Siria: Mai bine ne dadeau noua cei 500 de milioane de dolari

Razboi in Siria: Loviturile Rusiei au distrus depozite de arme ale rebelilor antrenati de SUA

Cand Rusia bombardeaza zilnic Siria, americanii fac o miscare de retragere fara precedent

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Statul Islamic. Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SUA munitie rebeli Siria, #SUA parasutat munitie Siria, #SUA sustinere rebeli Siria , #Siria
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Aceste avione n-au patruns iegal in spatiu aerian l Siriei?
Poza Vintage
Vintage
rank 5