SUA avertizeaza Rusia, dupa ce Moscova a admis ca a trimis experti militari in Siria

Autor: Ana Ilie
Joi, 10 Septembrie 2015, ora 11:51
6971 citiri
SUA avertizeaza Rusia, dupa ce Moscova a admis ca a trimis experti militari in Siria
Foto: Hepta.ro

Seful diplomatiei americane i-a telefonat omologului rus, miercuri, pentru a avertiza ca acumularea de trupe ruse in Siria poate escalada razboiul civil ce se desfasoara de mai bine de patru ani in aceasta tara.

SUA urmaresc de ceva timp miscarile Rusiei, insa Ministerul rus de Externe a admis abia miercuri ca are personal militar in Siria, scrie CNN.

Sunt "experti militari rusi in Siria care ii instruiesc pe sirieni cu privire la folosirea sistemelor militare ce sunt livrate" presedintelui sirian Bashar al-Assad, un aliat al Moscovei, a anuntat MAE rus.

Rusia "livreaza de mult timp arme si echipament militar Siriei, potrivit contractelor bilaterale", se mai arata in comunicatul MAE rus.

Comunicatul a fost emis dupa ce secretarul american de Stat John Kerry l-a avertizat pe omologul rus Serghei Lavrov in repetate randuri ca aceasta activitate poate intensifica razboiul civil.

Miercuri, Kerry i-a telefonat din nou lui Lavrorv si a reiterat ingrijorarile cu privire la acumularea de forte ruse in Siria. Kerry "a exprimat foarte clar opinia noastra ca ar putea conduce la mai multe violente si instabilitate in Siria", a aratat un purtator de cuvant al Departamentului de Stat.

SUA vor indepartarea lui Assad de la putere, insa acesta are ajutorul Rusiei si Iranului. In acelasi timp, America ofera ajutor opozitiei moderate siriene, atat in lupta impotriva Statului Islamic, cat si a regimului Assad.

Oficialii americani nu au deslusit pe indelete scopul actiunilor Rusiei in Siria, insa gama de posibilitati merge de la pregatiri pentru un atac asupra pozitiilor Statului Islamic la atacarea fortelor de opozitie moderate. O alta posibilitate este un efort ca Rusia sa fie in pozitia sa controleze ce se intampla in Siria daca Assad cade.

Rusia a trimis nave, avioane militare si personal in Siria, anunta oficiali americani (Video)

Americanii au cunostinta pana acum despre doua nave militare, avioane de vanatoare si personal militar limitat trimise de Rusia in Siria.

Rusia ar fi trimis in decurs de 48 de ore doua nave la bordul carora erau blindate, avioane de vanatoare si un numar limitat de militari.

Rusia a recunoscut oficial ce rol joaca in razboiul civil din Siria

Si Alianta Nord-Atlantica si-a exprimat preocuparea ca Rusia ar putea trimite armament Siriei. "Da, sunt sunt foarte preocupat de informatiile potrivit carora Rusia ar fi trimis personal militar si avioane in Siria", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO. "Orice forma de sustinere militara acordata regimului Bashar al-Assad poate conduce la escaladarea conflictului", a avertizat oficialul NATO.

Bulgaria nu mai permite Rusiei sa ii foloseasca spatiul aerian: Dubii legate de ce transporta in Siria

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Siria echipamente militare Rusia, #Rusia implicare Siria avertisment SUA , #Siria