Tacerea criminala a Primei Doamne siriene - comportament tip Elena Ceausescu

Duminica, 20 Mai 2012, ora 17:05
4858 citiri
Tacerea criminala a Primei Doamne siriene - comportament tip Elena Ceausescu
Foto: Deutsche Welle

In Siria curge sange, iar Prima Doamna a tarii tace. Poate ca Asma al-Assad vrea sa intre in istorie ca un fel de Elena Ceausescu a Orientului Mijlociu. Acestea sunt, pe scurt, cateva dintre cuvintele prin care doua doamne, sotii de diplomati, incearca sa-si arate nemultumirea fata de pasivitatea sotiei dictatorului sirian, Bashar al-Assad.

Multumita tehnologiei moderne, astazi putem vedea tot cea se intampla in lume, intr-un timp real. Multi sirieni isi risca viata pentru a posta, pe diverse platforme, precum You Tube, diferite filmulete, adevarate documente video ale terorii la care sunt supusi zilnic. Ei spera ca mesajul lor nu va fi ignorat, ei se asteapta nu numai sa le vedem, ci si sa le oferim un raspuns pe masura, scriu ziaristii de la Spiegel, intr-un articol preluat de Deutsche Welle.

"Ce le vei spune copiilor tai?"

Sotiile ambasadorilor britanic, respectiv german, la ONU, au depus o petitie on-line, in care ii cer Asmei al-Assad sa puna capat tacerii si sa inceapa lupta pentru pace in Siria. In paralel, sotiile celor doi diplomati au postat pe Internet si un filmulet in care pun intrebarea: "cand copii tai te vor intreba ce ai facut, pentru a stopa varsarea de sange, ce le vei raspunde?". Cele doua femei spera ca, intr-un final, raspunsul sa sune astfel: "am asteptat destul de mult inainte de a ma amesteca, dar, in cele din urma, am facut-o".

Scopul celor doua doamne ambasador este de a primi sprijin de la cat mai multe femei din lumea intreaga, care sa puna o presiune tot mai mare pe sotia dictatorului Assad. Raspunsurile sosite pana in acest moment au intrecut toate asteptarile lor: in doar o luna, peste 37.000 persoane din 167 tari au raspuns apelului, iar peste 300.000 oameni au vizionat filmuletul lor postat pe YouTube. Pana acum, Asma al-Assad nu a raspuns petitiei, insa initiatorii sunt siguri ca mesajul a ajuns la ea.

"Asma sa nu faca pe victima!"

Cele doua doamne mentionate mai sus nu sunt singurele care au criticat tacerea Primei Doamne a Siriei. O jurnalista araba celebra, care semneaza cu pseudonimul de Seherezada, a trimis, de asemenea, o scrisoare deschisa catre Prima Doamna a Siriei.

In ea, jurnalista isi exprima dezamagirea fata de complicitatea Asmei cu atrocitatile comise de sotul sau. "Cand violenta va lua sfarsit, sa nu te plangi ca ai fost una dintre victime. In asemenea vremuri, motto-ul tau ar fi trebuit sa fie 'semper paratus' (mereu pregatit)", conchide Seherezada.

Cele doua doamne diplomat incheie, declarand pentru Spiegel: "nu credem ca e tarziu pentru actiunea Asmei. Speram ca, in calitatea sa de figura legendara a apararii drepturilor femeilor din tara sa, ea va constientiza ce responsabilitate are si va face tot ce ii sta in putere. Stim ca Asma nu va reusi de una singura sa opreasca atrocitatile din Siria, dar suntem sigure ca va reusi sa schimbe ceva, folosindu-se de influenta pe care o are asupra sotului ei. Asta daca nu vrea sa intre in istorie ca fiind Elena Ceausescu a Orientului Mijlociu?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Asma al Assad Siria, #Siria conflicte Asma al Assad, #Elena Ceausescu Asma al Assad , #Siria