Titus Corlatean nu e de acord cu Trump: O retragere americana din Siria acum n-ar avea sens

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 10:28
3022 citiri
Titus Corlatean nu e de acord cu Trump: O retragere americana din Siria acum n-ar avea sens
Foto: Arhiva Ziare.com

Interventia militara occidentala in Siria era necesara mai devreme sau mai tarziu, pentru a da un semnal foarte serios ca folosirea armelor chimice nu trebuie acceptata de comunitatea internationala, sustine senatorul PSD Titus Corlatean, fost ministru de Externe.

"Mai devreme sau mai tarziu, aceasta interventie militara era necesara, pentru ca de-a lungul ultimilor ani s-au tot acumulat episoadele semnalate cu elemente concrete, care atestau faptul ca regimul de la Damasc a folosit arma chimica in conflictul intern si chiar impotriva populatiei civile (...). Deci aceasta actiune militara mai devreme sau mai tarziu era necesara.

In al doilea rand, n-a rezolvat probleme fundamentale, este adevarat, dar cel putin a tras un semnal de alarma foarte serios ca aceasta utilizare a armelor chimice chiar nu trebuie acceptata de comunitatea internationala", a spus Corlatean la RFI Romania.

Pe de alta parte, presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca l-a convins pe Donald Trump ca este necesar ca fortele SUA sa ramana in Siria. Ulterior, Casa Alba a precizat ca vrea in continuare ca trupele americane sa revina acasa cat mai curand posibil.

"In urma cu zece zile, presedintele Trump spunea ca Statele Unite au vocatia de a se dezangaja din Siria, l-am convins ca este necesar sa ramana acolo (...). Va pot asigura ca l-am convins ca trebuie sa ramana pe termen lung", a declarat seful statului francez intr-un interviu televizat.

Titus Corlatean crede ca "la Washington probabil inca nu este definita o strategie foarte clara pe termen mediu si ca sunt inca discutii. Daca presedintele francez a mentionat public acest lucru, inseamna ca exista ceva, inseamna ca a existat o discutie serioasa intre cei doi lideri, american si francez si trebuie vazut in continuare ce se intampla.

O retragere americana in acest moment n-ar avea sens din punct de vedere militar si strategic, dar nici politic".

SUA, Franta si Regatul Unit au atacat militar Siria in noaptea de vineri spre sambata, pentru a pedepsi regimul de la Damasc, pe care il considera responsabil de presupuse atacuri chimice impotriva unor civili din saptamana precedenta.

Iata imagini din satelit, care arata distrugeri majore in urma atacurilor din Siria

Afla toate reactiile internationale la atacul din Siria

Citeste si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corlatean Trump retragere Siria , #Siria
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Il doare pe Trump exact in cotul drumului că penalul Titus Corlatean
Poza acusat
acusat
rank 1
nu cunva asta a fost demis la bataia de joc cu alegerile