Trimis ONU in Siria, despre situatia din Alep: Va fi distrus total in doua luni

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 16:12
4512 citiri
Trimis ONU in Siria, despre situatia din Alep: Va fi distrus total in doua luni
Foto: Captura video YouTube

Estul orasului Alep, din Siria, detinut de rebeli, va fi "distrus total" in doua luni, mii de oameni urmand sa fie ucisi, a declarat un trimis al ONU in zona.

Conform acestuia, nu mai putin de 275.000 de civili sunt blocati in estul orasului Alep, in plina zona de razboi, informeaza BBC.

"Data limita (pentru ca aceasta zona din Alep si oamenii de aici sa fie stersi de pe fata Pamantului - n. red.) este de maximum doua luni... estul Alepului va fi total distrus daca se pastreaza aceasta rata (a atacurilor - n. red.) ", a explicat Staffan de Mistura.

"Mii de civili sirieni, nu teroristi, vor fi ucisi sau raniti", a avertizat trimisul ONU.

"Asta e ceea ce tu, noi, lumea va vedea cand vom vrea sa sarbatorim Craciunul sau la finele acestui an, daca lucrurile decurg ca pana acum", a mai avertizat el.

Acesta a facut apel la Rusia si Siria sa nu distruga orasul, doar din dorinta de a elimina militantii. Trimisul ONU s-a oferit chiar sa escorteze personal jihadistii afara din oras, daca asta va opri luptele.

Ministerul Apararii de la Moscova a confirmat, marti, ca armata rusa a instalat sisteme de aparare antiaeriana S-300 in baza militara din portul sirian Tartus. Presa americana relateaza ca acest gest al Moscovei e un semn ca actiunile sale pe frontul din aceasta tara nu vor inceta prea curand.

Toate acestea se intampla in contextul in care bombardamentele au fost reluate, dupa ce armistitiul din Siria a fost ridicat, iar negocierile directe dintre SUA si Rusia au fost intrerupte.

In timp ce cladirile pica una cate una, inclusiv spitalele in care sunt internati copii, o fetita din Alep povesteste pe retelele de socializare cum e viata pe timp de razboi.

Numai saptamana trecuta peste 250 de persoane, printre care multi copii, au fost ucise in raidurile aeriene care au lovit metropola Alep.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#situatie Alep morti, #morti raniti atacuri Alep, #razboi siria morti, #orase detinute militanti Siria , #Siria