Turcia suspenda operatiunile militare din Siria

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 21:18
10091 citiri
Turcia suspenda operatiunile militare din Siria
Foto: Arhiva Hepta.ro

Administratia Recep Tayyip Erdogan a decis suspendarea operatiunilor militare antikurde din nordul Siriei, a anuntat joi seara vicepresedintele SUA, Mike Pence.

"Va fi o pauza in operatiunile militare timp de 120 de ore, in timp ce Statele Unite faciliteaza retragerea combatantilor YPG (Unitatile Populare de Aparare - n.red.) din regiunile afectate spre o zona de securitate. Dupa finalizarea retragerii, Turcia a acceptat un armistitiu permanent", a declarat Mike Pence la Ankara, citat de CNBC.

Mike Pence a precizat ca, in acest caz, Statele Unite nu vor extinde sanctiunile impotriva Turciei.

Presedintele SUA, Donald Trump, a salutat decizia Administratiei Recep Tayyip Erdogan, explicand ca "vor fi salvate milioane de vieti".

"Am vorbit cu presedintele Trump acum cateva minute. Si stiu ca presedintele este foarte recunoscator pentru intentia presedintelui Erdogan de a avansa, de a aplica acest armistitiu, de a oferi oportunitatea unei solutionari pe cale pasnica a acestui conflict izbucnit acum o saptamana", a precizat Pence.

Presedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat dur de politicieni americani, dar si la nivel international deoarece a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei sa lanseze o operatiune militara impotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul.

Ulterior, Administratia Donald Trump a somat Turcia sa inceteze ofensiva militara din Siria. Liderul de la Casa Alba a atras atentia ca poate "distruge" economia Turciei.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”. Acuzațiile aduse ministrului liberal Virgil Popescu
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”. Acuzațiile aduse ministrului liberal Virgil Popescu
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...