Joe Biden, mutare fulger in Tara Sfanta. Blinken in Israel: "Politica SUA este de a diminua pozitia Hamas"

Marti, 25 Mai 2021, ora 21:30
3599 citiri
Joe Biden, mutare fulger in Tara Sfanta. Blinken in Israel: "Politica SUA este de a diminua pozitia Hamas"
Blinken la sosirea in Israel FOTO: Ynet News

Joe Biden face o mutare rapida in legatura cu conflictul din Orientul Mijlociu, trimitandu-l pe Secretarul de Stat, Antony Blinken, in regiune, pentru a intari Acordul de incetare a focului dintre partile aflate in conflict. Pe agenda de intalniri a diplomatului american figureaza presedintele si prim-ministrul Israelului, precum si Mahmoud Abbas, liderul Autoritatii Palestiniene, dar fara contacte cu miscarea Hamas.

Antony Blinken a sosit marti dimineata, 25 mai 2021, in Israel, la inceputul turneului sau din Orientul Mijlociu, fiind intampinat la aeroport de Gilad Erdan, Ambasadorul Statelor Unite in aceasta tara si de Gabi Ashhkenazi, Ministrul de Externe al Israelului, potrivit Ynet News.

Blinken este oficialul american cu cel mai inalt rang, care face o vizita in regiune, de la preluarea mandatului de catre presedintele Joe Biden. Periplul sau diplomatic vine la doar cateva zile de la sfarsitulul razboiului dintre Israel si Hamas, care a durat 11 zile.

"Este o onoare sa va salut la prima vizita oficiala. As dori sa multumesc Statelor Unite pentru sustinerea puternica a dreptului Israelului de a se apara", a declarat Ashkenazi.

Secretarul de Stat american se va intalni cu presedintele tarii, Reuven Rivlin, cu prim-ministrul, Benjamin Netanyahu, cu Ministrul Apararii, Benny Ganz si cu alte oficialitati.

Antony Blinken are, de asemena, planificata o vizita la Ramallah, in Cisiordania, pentru a avea convorbiri cu liderul palestinian, Mahmoud Abbas, unde va discuta despre sprijinul Statelor Unite catre Autoritatea Palestiniana, inclusiv unul financiar.

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat ca vizita lui Blinken se va concentra pe reconstructia Fasiei Gaza, fara a se angaja la vreun contact cu miscarea Hamas.

Razboiul intre Israel si Palestina. Teoria monstruoasei "aliante obiective" intre Netanyahu si gruparea Hamas

"Noi nu vom vorbi cu Hamas, prin urmare, orice ajutor din partea noastra va veni prin intermediul Autoritatii Palestiniene. Politica SUA este de a diminua pozitia Hamas", a spus diplomatul.

In timpul turneului din Orientul Mijlociu, Blinken va vizita si Egiptul si Iordania, care au fost mediatori ai conflictului dintre Israel si Hamas.

Cine este vinovat in conflictul Israel - Hamas. Raspunsul surprinzator dat de americani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Israelul a desfăşurat vineri, 19 aprilie, o operaţiune militară de represalii împotriva Iranului, pe fondul tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu care ameninţă să împingă...
#Antony Blinken, #conflict Israel Hamas, #Israel, #Joe Biden, #Fasia Gaza, #Netanyahu , #Statele Unite
Comentarii