Noi dezvăluiri despre avionul secret al SUA: Misiuni spațiale ascunse de ochii Rusiei și Chinei VIDEO

Joi, 26 August 2021, ora 04:00
10549 citiri
Noi dezvăluiri despre avionul secret al SUA: Misiuni spațiale ascunse de ochii Rusiei și Chinei VIDEO
Avionul secret X-37b al SUA FOTO: Live Science

Avionul secret X-37b, fără echipaj, al Departamentului Apărării al Statelor Unite reprezintă una dintre cele mai interesante și misterioase nave spațiale din lume.

El efectuează regulat misiuni ținute ascunse de Rusia și China, ale căror scopuri nu sunt pe deplin cunoscute.

Dar de-a lungul vremii au apărut diverse informații despre avion, care este denumit și vehicul de testare orbitală (OTV), ele nefiind știute de majoritatea publicului, conform Live Science.

Avionul secret X-37b, care seamănă cu o versiune mai mică a uneia dintre navetele spațiale retrase de NASA, a fost inițial construit în 1999. El are aproximativ 8,8 metri lungime, o înălțime de 2,9 metri și o anvergură a aripilor de 4,6 metri.

Aeronava cântărește 4.990 de kilograme, putând decola vertical, fiind propulsată de o rachetă. Odată ajunsă pe orbită ea poate manevra singură iar în cele din urmă aterizează pe pistă la fel ca un avion convențional.

Vehiculul are o zonă mică de încărcare, care îi permite să transporte echipamente și sateliți. El zboară la o altitudine cuprinsă între 240 și 805 kilometri deasupra Pământului, potrivit producătorului său, Boeing.

NASA a transferat două avioane X-37b la Agenția de proiecte avansate de cercetare (DARPA) a Pentagonului în 2004. După ce acestea au fost operate mulți ani de către Air Force, aeronavele spion au trecut în 2020 la nou înființata Space Force.

Civilizațiile extraterestre ar putea avea o tehnologie diabolică: Megastructurile sfere Dyson VIDEO

Avionul X-37b efectuează experimente secrete în spațiu

În ciuda faptului că avionul secret X-37b a efectuat 6 misiuni, adevăratul scop al acestuia rămâne un mister. Unele surse spun că operațiunile ar viza supravegherea suprafeței Pământului de la înălțime și lansarea sateliților spion.

Au fost enumerate mai multe teorii privind misiunile secrete ale X-37b, de la spionarea stației spațiale a Chinei sau un mijloc ca armata SUA să interfereze cu sateliți altor țări.

Un mare atu al avionului spion X-37b este acela că poate rămâne în spațiu o lungă perioadă de timp. La prima lansare din 2010, el a petrecut în spațiu 224 de zile. Un al doilea vehicul a zburat un an mai târziu și a rămas pe orbită un timp dublu.

Putin îi dă o lovitură lui Biden, în Europa: Gazprom, vești proaste pentru țările non-sovietice

Recordul de timp este de 780 de zile, adică mai mult de doi ani, acesta fiind înregistrat în timpul celui de-al cincilea zbor.

Cu puțin înainte de lansarea din 2020, Armata SUA a dezvăluit că avionul secret va avea un modul nou de serviciu, ce era atașat în spate și care permitea transportarea unui număr mai mare de experimente pe orbită.

Misiunea a lansat un mic satelit denumit FalconSat-8, care avea de realizat cinci experimente, unele dezvoltate de Air Force și altele de NASA.

Mișcare bruscă neașteptată a Rusiei: Moscova investește masiv în Statele Unite

Fără îndoială, avionul spion X-37b este conceput să ofere multă frustrare țărilor care au relații tensionate cu Statele Unite, precum Rusia și China, deoarece nu pot ști ce misiuni secrete desfășoară pe orbita Pământului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion secret SUA, #avion secret X 37B, #avion secret X47B video, #avion secret spionaj , #Statele Unite