UPDATE Șoferul unei mașini de teren a intrat intenționat într-o mulțime adunată la un târg de Crăciun din SUA. Mai multe persoane au fost omorâte

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 08:44
4070 citiri
UPDATE Șoferul unei mașini de teren a intrat intenționat într-o mulțime adunată la un târg de Crăciun din SUA. Mai multe persoane au fost omorâte
Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect FOTO tmz.com

Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat duminică mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, făcând "mai mulţi morţi" şi peste 20 de răniţi, a anunţat poliţia, transmite AFP.

UPDATE: Cel puţin cinci persoane au murit şi 40 au fost rănite după ce o maşină a intrat în mulţime, duminică seară, la o paradă de Crăciun din oraşul Waukesha (Wisconsin), potrivit AP.

Potrivit imaginilor publicate online, un SUV roşu a intrat în mulţimea adunată în centrul oraşului, în jurul orei locale 16:40.

O „persoană de interes” se află în custodia autorităţilor, a spus şeful poliţiei, Dan Thompson, care nu a oferit detalii.

El a precizat că între cei loviţi de maşină se află mai mulţi copii.

Ancheta este în derulare, asistată de Departamentul de Justiţie din Wisconsin.

„Ce s-a întâmplat astăzi în Waukesha este revoltător şi sunt încrezător că cei responsabili vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a scris pe Twitter procurorul general al statului, Josh Kaul.

Stirea inițială

Sunt "mai mulţi morţi", a indicat şeful poliţiei, Dan Thompson, în cursul unei conferinţe de presă, fără a preciza numărul lor. Responsabili locali au indicat la rândul lor că 11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital.

"Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV roşu a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre Main Street (strada principală)", a explicat el.

"Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident", a spus Dan Thompson.

Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare", a mai spus el, adăugând că autorităţile au identificat o persoană în cadrul acestei anchete.

Angelito Tenorio, candidat pentru postul de trezorier al statului şi prezent la faţa locului, a povestit pentru Milwaukee Journal Sentinel că a văzut un vehicul de tip SUV angajându-se cu viteză maximă pe artera unde avea loc parada. "Apoi, am auzit un lovitură puternică şi ţipetele asurzitoare ale persoanelor lovite de vehicul", a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant sunt cele trei mari vedete pe care selecţionata masculină de baschet a Statelor Unite se va baza la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară...
#SUA, #SUV, #atentat, #targ de craciun , #Statele Unite
Comentarii