Rusia, cea mai mare amenințare militară pentru teritoriul SUA: ”America pregătește un răspuns puternic, în tip real” VIDEO

Joi, 19 August 2021, ora 12:45
3164 citiri
Rusia, cea mai mare amenințare militară pentru teritoriul SUA: ”America pregătește un răspuns puternic, în tip real” VIDEO

Generalul Foțelor Aeriene ale SUA Glen VanHerck, șeful Comandamentului din America de Nord a afirmat la Centrul pentru studii strategice internaționale din Washington, că ”Rusia reprezintă cea mai mare amenințare pentru teritoriul țării”.

”Ei (rușii -n.a.) au dezvoltat capacități, care nu existau acum 20 de ani, rachete de croazieră foarte greu de detectat pe radare și submarine similare cu ale noastre”, a spus generalul, potrivit USNI.

Șeful US Northern Command a descris diferența crucială dintre amenințările rachetelor de croazieră și balistice. Modelele de croazieră ”pot fi trimise de pe platforme multiple, de la capabilități de lansare aeriană până la cele de pe mare, la submarine, dar și de pe nave comerciale”.

VanHerck a subliniat faptul că ”rachetele de croazieră avansate din arsenalul Rusiei au raza de acțiune foarte mare, putând lovi pe teritoriul Statelor Unite, atunci când sunt lansate din Rusia”.

Generalul a declarat că amenințatrea cu rachete rusești este corelată cu investițiile Moscovei în capacități cibernetice și spațiale, realizate cu scopul de a-și extinde acoperirea militară și politică.

Rusia a făcut numeroase exerciții militare atât pe coastele Atlanticului, cât și pe cele ale Pacificului, înclusiv în Hawaii, teritoriu american. Anul trecut, Rusia ”a mutat o mare parte din flota lor din Pacific și a operat în zona noastră de excludere, chiar în largul Alaskăi”.

Complotul lui Putin împotriva Statelor Unite: Amestecul perfid al Kremlinului în afacerile americanilor

Cu toate aceste amenințări din partea Rusiei, Statele Unite pregătesc un răspuns pe măsură și noi strategii pentru dezvoltarea unei apărări cinetice și non-cinetice. ”Forțele aeriene trebuie să aibă informațiile corecte la momentul potrivit, pentru a câștiga. Tratăm informațiile și datele, ca pe un activ strategic”.

Alte strategi ale SUA, privind contracararea Rusiei și Chinei presupune și ”integrarea globală, ca un istrument vital. Vom avea capacitatea de a colabora la nivel global. În toate domeniile, în timp real, pentru a prezenta liderilor noștri, opțiuni de acțiune”, a spus generalul.

Biden dă lovitura în SUA: America duduie motoarele economiei ca-n vremea lui Kennedy, Carter și Johnson

VanHerck a amintit și de faptul că SUA folosesc noi tehnologii, cum ar fi sistemele de detectare a radiației infraroșii, care sunt capabile să ”vadă” nu numai bombardierele, dar și rachetele de croazieră.

Citeste si:
Rusia și-a redus pretențiile solicitate SUA și NATO: Care sunt cererile de care Moscova ține cu dinții
Rusia și-a redus pretențiile solicitate SUA și NATO: Care sunt cererile de care Moscova ține cu dinții
La o lună după ce Rusia a solicitat mai multe revendicări Statelor Unite și NATO, în care a cerut restricții ample asupra activităților alianței nord-atlantice, Moscova a semnalat faptul...
Cum conspiră Rusia să preia controlul guvernului din Ucraina. Jocul pervers al serviciilor secrete cu parlamentari ucraineni
Cum conspiră Rusia să preia controlul guvernului din Ucraina. Jocul pervers al serviciilor secrete cu parlamentari ucraineni
Statele Unite acuză spionajul rus de recrutarea unor foşti şi actuali oficiali guvernamentali ucraineni, cu scopul ca aceşta să preia controlul asupra Guvernului de la Kiev şi să coopereze...