Coronavirus a scăzut speranța de viața a americanilor cu un an și jumătate. Pentru afro-americani scăderea este dublă

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 23:50

   

Coronavirus a scăzut speranța de viața a americanilor cu un an și jumătate. Pentru afro-americani scăderea este dublă
Pandemia de Covid-19 a scăzut speranța de viață a americanilor cu un an și jumătate în 2020, reprezentând cea mai mare scădere consemnată după cel de-Al Doilea Război Mondial, arată un raport al agenției federale de sănătate publică, citată de AFP.

Această tendinţă îngrijorătoare este semnificativ mai accentuată în cazul minorităţilor afroamericane şi hispanice, potrivit statisticilor publicate miercuri de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Speranţa de viaţă a americanilor a ajuns de la 78,8 ani în 2019 la 77,3 ani în 2020. Această durată, de 77,3 ani, este cea mai scurtă după 2003.

În cazul afroamericanilor, speranţa de viaţă a scăzut cu 2,9 ani, de la 74,7 ani în 2019 la 71,8 ani în 2020.

În ceea ce priveşte persoanele hispanice, speranţa de viaţă a scăzut cu 3 ani, de la 81,8 ani în 2019 la 78,8 ani în 2020.Cel mai mare declin a fost înregistrat în cazul bărbaţilor de origine hispanică, a căror speranţă de viaţă a scăzut cu 3,7 ani, o situaţie care poate fi explicată în proporţie de 90% prin ravagiile produse de COVID-19.

Un alt factor important este reprezentat de creşterea numărului de decese asociate supradozei de substanţe, o criză exista înainte de debutul pandemiei de coronavirus, dar care s-a înrăutăţit. Peste 93.000 de persoane au murit prin supradoză în Statele Unite în 2020, un nivel nemaiîntâlnit, asociat unei creşteri a consumului de opiacee în timpul pandemiei.

Din 2014 până în 2018, speranţa de viaţă în Statele Unite a scăzut din cauza supradozelor de opiacee, în special a opiaceelor de sinteză, cum ar fi fentanil.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1680 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Gigi Contra
rank 3
N-am inteles: negrii consuma mai multe droguri decat albii?
Sau asta nu este o cauza a mortalitatii ridicate?

Sa avezi acuma ca se face o problema rasiala din covid!!!
angel9913
rank 5
Covidu' ar trebui interzis de urgentza pt. ca se dovedeste profund
rasist si demonstreaza ca Black Lives Don't Matter all that much, ceea ce este absolut inacceptabil, Mai Draga !

Chiar ma mir ca nimeni nu organizeaza o demonstratzie cu arderi de cauciucuri si magazine publice, pa chestia asta... :)
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha!
Păi... la tine... in Putinistan... se pot organiza manifestații...?
Ia... mai bine un pahar de Sputnik V!
Cum...? La stana ta incă n-a ajuns...?
IHA!!!
vitoriggi
rank 5
"magazine publice " ???
Care e alternativa ? Nepublice ? Magazine nepublice ?
MacGigi
rank 5
Amendamentul 2 din constitutia americana a redus media de viata al
afroamericanilor mai mult decat Covidul :)))
Criminalitatea contribuie si ea cat poate...
Gigi Contra
rank 3
In SUA, peste 50% dintre asasinate sunt comise de negri
Totusi, negrii reprezinta doar 13,4% din populatia americana! Latino-americanii, desi sunt 18,5% din populatie, comit foarte putine omucideri. Albii (60,3% din populatie), sunt responsabili cu 46% dintre asasinate. Majoritatea crimelor prin arme de foc (79%) sunt comise cu arme procurate ilegal.

https://www.ojjdp.gov/ojstatbb/crime/ucr.asp?table_in=2

Jos rasismul! Jos dicriminarea! Hai BLMistii, hai cu mai multe crime contra albilor ca sa reduceti
Gigi Contra
rank 3
Date nu vorbe! Amendamentul 2 ii priveste pe cetatenii cinstiti
Negrii (13,4% din populatie) comit peste 50% dintre crime (omucideri) in SUA anual. Anul trecut s-au inregistrat 19.000 de decese (sinucideri incluse) prin arme de foc. In 79% din cazuri, armele de foc utilizate in asasinate sunt procurate ilegal.

Se pare ca evreii si democratii vor sa-i elimine total pe negri din viata publica americana. De ce zic asta? Iata motivele.
1. Inca din 1992-1993, Briggs ("Curba in forma de clopot") atragea atentia ca ajutorul social general va distruge familiile negre. Speranta de viata a unei casnicii intre persoane de culoare (include cupluri in concubinaj fara acte) este de 1 an si 2 luni!!!
2. Femeile negre sunt incurajate sa-si foloseasca dreptul la avort de cate ori doresc. Anual, putin peste 30% din total avorturi sunt practicate de catre femei de culoare (13,5% din populatia feminina).
3. Educatia copiiilor de culoare este ingradiat de catre democrati care au preferat sa reduca nivelul de dificultate al studiilor pentru a "ajuta copii sa absolve high school".

Toate aceste masuri au fost implementate de catre Bill Clinton.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor