Planurile Statelor Unite privind călătorii străini: doar cei vaccinați complet vor avea acces pe teritoriul american

Joi, 05 August 2021, ora 07:17
2396 citiri
Planurile Statelor Unite privind călătorii străini: doar cei vaccinați complet vor avea acces pe teritoriul american
Statele Unite au restricții de intrare pentru călători străini FOTO Pixabay

Statele Unite, care au restricții de intrare pentru călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate, a anunţat miercur, 4 august, un oficial al Casei Albe, tranmsite AFP.

Washingtonul elaborează o "abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite - din toate ţările - trebuie să fie complet imunizaţi", a spus sursa, fără a menţiona un calendar.

Grupurile de lucru dedicate acestei chestiuni "sunt în procesul elaborării unei politici pentru a fi pregătiţi să evoluăm spre acest nou sistem la momentul potrivit", a spus oficialul.

Tonul este unul foarte precaut, dar reprezintă totuşi un progres pentru Statele Unite, care pe 26 iulie încă nu doreau să audă de teste sau vaccinuri pentru a-şi redeschide graniţele şi nu au răspuns apelului la reciprocitate, venit în special din partea europenilor.

În prezent, călătorii din Europa, India, Brazilia sau China nu pot intra în Statele Unite, cu excepţia unor motive întemeiate şi convingătoare.

În timp ce ţările Uniunii Europene au decis să îşi redeschidă frontierele pentru cetăţenii americani, cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi sau să facă dovadă unui rezultat negativ al testării, călătorii provenind din spaţiul Schengen, Marea Britanie şi Irlanda nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite din martie 2020.

#statele unite, #calatori strainatate, #vaccinare covid , #Statele Unite