SUA pregătite să dea o lovitură de trăsnet Rusiei: Moscova ar putea fi paralizată pe plan internațional VIDEO

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 00:30
11256 citiri
SUA pregătite să dea o lovitură de trăsnet Rusiei: Moscova ar putea fi paralizată pe plan internațional VIDEO

Pericolul invadării Ucrainei de către Rusia a devenit un scenariu posibil, după ce Kremlinul a acumulat peste 90.000 de militari la granița cu țara vecină. Statele Unite sunt gata să dea o lovitură puternică Moscovei, prin instituirea unor sancțiuni economico-financiare, care ar afecta grav regimul lui Putin.

Edward Fishman, un expert de la Atlantic Council, un think-tank american, a detaliat aceste măsuri extreme pe care SUA le-ar putea lua împotriva Rusiei, în cazul izbucnirii unui conflict cu Ucraina. Printre acestea enumerăm blocarea băncilor, companiilor din energie și a celor din domeniul apărării rusești pe plan internațional și excluderea Moscovei din sistemul global Swift de plăți electronice, potrivit The Guardian.

Joe Biden va avea un summit virtual cu Vladimir Putin, marți, 7 decemrbie 2021, după ce liderul de la Casa Albă a avut consultări cu aliații europeni (Marea Britanie, Germania, Franța și Italia) în cursul zilei de luni, cu privire la un răspuns comun la o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.

”Cred că Biden va expune (lui Putin -n.a.), în detaliu, ce sancțiuni vor întreprinde Statele Unite. Există foarte multe instrumente pe care le au la dispoziție”, a explicat Anders Aslund, profesor la Centrul de studii eurasiatice, rusești și est-europene de la Universitatea Georgetown din SUA.

Cât de aproape este izbucnirea unui război între Rusia și Ucraina. SUA amenință Moscova că vor fi consecințe majore VIDEO

Experții au evaluat care este în prezent amploarea sancțiunilor Washington-ului împotriva Moscovei. ”Sancțiunile actuale contra Rusiei sunt ușoare, dacă cele dedicate Iranului ajung la intensitatea 10, pe o scală de la 0 la 10, ale Moscovei sunt la nivelul 2-3”, a apreciat Edward Fishman, de la Atlantic Council de la Washington.

Trebuie specificat faptul că acum, nicio singură companie rusească de stat majoră nu este supusă sancțiunilor de blocare totală, pe plan internațional.

Măsurile dure pe care adminstrația Biden le-ar putea lua contra Rusiei sunt numeroase. Printre acestea s-ar număra sancționarea pieței secundare a obligațiunilor rusești, stoparea proiectrului conductei de gaze Nord Stream 2, împreună cu noile autorități din Germania, blocarea băncilor din Rusia (țintele fiind VTB Bank și Gazprombank), a marilor companii din energie și industria de apărare pe plan internațional și sancțiuni împotriva oligarhilor și a celor din anturajul lui Putin.

Fenomenul ce ia prin surprindere omenirea: Apariții stranii pe cerul nopții la Londra, Amsterdam și Berlin VIDEO

Însă, marea lovitură pe care Statele Unite ar putea-o da Rusiei, ar fi excluderea Moscovei din sistemul global de plăți electronice bancare, Swift, cu sediul în Belgia. Aceasta ar paraliza tranzacțiile internaționale ale regimului lui Putin și ar transforma Rusia într-un paria pe piețele financiare ale lumii.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...