Aberatia zilei: Sa stai la coada ca sa sari in aer - Coruptie, nepotism, blat in Statul Islamic?

Luni, 25 Mai 2015, ora 15:08
6308 citiri
Aberatia zilei: Sa stai la coada ca sa sari in aer - Coruptie, nepotism, blat in Statul Islamic?

Militantii Statului Islamic care vor sa se arunce in aer cu masini-capcana trebuie sa se inscrie pe liste lungi de asteptare, nemultumitii reclamand ca unii sunt bagati in fata de rude sau prieteni sus-pusi.

In grupurile Statului Islamic (ISIL), toti militantii sunt egali, dar unii sunt mai egali Ca altii, se plange un cleric sustinator al ISIL din Daghestan, relateaza Radio Europa Libera.

Kamil Abu Sultan ad-Daghestani a dezvaluit public ca militantii sauditi din Irak isi pun prietenii si rudele pe primele locuri ale listelor cu misiuni sinucigase cu bomba in Irak, lasandu-i pe ceceni fara oportunitati de a se arunca in aer, scrie sursa citata.

Ca urmare, unii militanti sinucigasi sunt fortati sa astepte luni de zile pe lista de asteptare in Siria, pentru a obtine un "job".

Mai mult, plangerea lui Abu Sultan se intituleaza "Coruptie in Dawlah" (prescurtare a ISIL). Ea a fost publicata pe un nou website, Qonah, inregistrat de un provider de Internet german si care pare sa aiba legatura directa cu o grupare din Caucazul de Nord apropiata de Akhmed Chataev, veteran al militantilor ceceni. Acesta conduce batalionul Yarmouk al ISIL.

Reclamantul spune ca a aflat despre nepotismul practicat in randurile teroristilor sinucigasi chiar de la Chataev.

Ironia sortii este ca listele cu teroristi dornici sa se arunce in aer in Siria sunt atat de lungi, numarand cateva mii de nume, incat unii mor pe campurile de lupta inainte de a avea ocazia sa isi dea viata aruncandu-se in aer in numele ISIL, mai sustine clericul nemultumit.

Informatia i-ar fi fost furnizata de un tanar care a plecat in Irak dupa ce a asteptat la o coada "foaaaarte lunga" pentru a se arunca in aer in Siria. Dupa trei luni in care n-a putut nici acolo sa explodeze in numele ISIL, tanarul s-a intors in Siria, unde s-ar fi plans ca singura modalitate prin care ar fi putut sa ajunga mai sus pe lista ar fi fost prin "blat", relateaza sursa citata.

Tanarul s-ar fi dus sa reclame situatia la veteranul cecen, in fata caruia i-ar fi acuzat pe militantii din Irak de "nepotism" si favorizarea membrilor familiei.

Abu Sultan a scris pe Internet ca lucrurile nu pot fi lasate asa. "Trebuie sa ne plangem califului", a comentat el, facand referire la liderul ISIL, Abu Bakr al-Baghdadi.

Informatia ca exista liste de asteptare cu sinucigasi dornici sa devina martiri sarind in aer in numele ISIL nu este noua, ea a fost dezvaluita in iulie 2014 de catre militantul britanic Kabir Ahmed, scrie sursa citata.

Acesta a declarat pentru o emisiune BBC ca el insusi se afla pe o astfel de lista si incearca sa urce in top. In noiembrie, Ahmed a sarit in aer in Baiji. Un caz similar a fost cel al lui Jak Bilardi, un adolescent australian militant ISIL, care a asteptat cateva luni pana a putea beneficia de o misiune sinucigasa in Ramadi.

De altfel, intr-un ghid audio pentru potentialii recruti ISIL care doresc sa se arunce in aer in timpul misiunilor teroriste se precizeaza explicit ca doritorii trebuie sa se inarmeze cu rabdare.

Se cere "o uniune sfanta" impotriva Statului Islamic: E un pericol nemaiintalnit care ameninta omenirea

Autorul articolului publicat de Radio Europa Libera explica si de ce sunt atatia doritori sa moara in masini capcana, cand ei si-ar putea da viata pur si simplu pe campurile de lupta. In primul caz, moartea este spectaculoasa si poate avea un impact mult mai mare decat cea a unui soldat obisnuit.

"Are o valoare simbolica mult mai mare si foloseste propagandei ISIL", a explicat expertul Thomas Pierret de la Universitea din Edinburgh.

In plus, camioanele incarcate cu bombe sunt detonate de sinucigasi in puncte strategice, care permit penetrarea unor structuri fortificate, un exemplu in acest sens fiind inregistrat recent la Ramadi.

De ce este cruciala victoria Statului Islamic la Ramadi - efecte de la Bagdad la Washington

Militiile siite au lansat contraofensiva impotriva Statului Islamic la Ramadi

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citeste si:
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL după Congresul din 25 septembrie 2021. El a spus că nu nu vor lua voturi de la AUR. Rareș Bogdan a explicat joi seara, într-o emisiune tv, că...
Cîțu despre USR PLUS. ”Nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Nu pot să stau și să oprim România pentru un partid mic care își ia jucăriile când nu îi convine ceva”
Cîțu despre USR PLUS. ”Nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Nu pot să stau și să oprim România pentru un partid mic care își ia jucăriile când nu îi convine ceva”
Premierul Florin Cîţu critică din nou USR PLUS despre care susţine că este ”un partid mic care îşi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu îi convine ceva şi apoi pune tot...
Sursa: Ziare.com