Al Qaida a incercat sa-l elibereze pe britanicul decapitat de Statul Islamic

Autor: Ana Ilie
Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 21:09
7460 citiri
Al Qaida a incercat sa-l elibereze pe britanicul decapitat de Statul Islamic

Un negociator al gruparii teroriste al Qaida a incercat sa-l elibereze pe Alan Henning, ostatic britanic al gruparii Statul Islamic, care a fost decapitat recent, insa nu a reusit sa negocieze cu militantii "dificili" si "duri".

Chiar si al Qaida a considerat ca "nu este o idee buna" ca Henning sa fie tinut ostatic, a povestit un producator de film, implicat in primele negocieri pentru eliberarea britanicului, pentru Sky News.

Informatiile apar in contextul in care Henning a fost decapitat de Statul islamic si o inregistrare a executiei sale a fost postata online vineri.

Avertisment sumbru: Asa cum e dusa acum, lupta cu Statul Islamic va fi pierduta

Gruparea terorista a trimis un emisar pentru a negocia cu luptatorii Statului Islamic, insa nu a reusit sa obtina eliberarea prizonierului.

"Pana si gruparea afiliata al Qaida, al Nusra, a mers acolo sa vorbeasca cu ei, pentru ca nimeni in afara Statului Islamic nu considera ca este o idee buna, nimeni nu credea ca e OK sa faca asta, niciun alt grup nu facea asta.

Reprezentantul al Qaida care a incercat sa vorbeasca cu ei s-a intors schimbat la fata. A zis ceva de genul ca acesti tipi au fost foarte duri, foarte dificili, insa au spus ca il vor elibera. Toata lumea spera asta, insa nu s-a intamplat", a povestit martorul.

Statul Islamic a mai decapitat un britanic in Siria

Gruparea extremista Statul Islamic a dat publicitatii, vineri, un videoclip cu decapitarea britanicului Alan Henning, un voluntar implicat in proiecte umanitare in Siria, pe care teroristii il tineau captiv.

Inregistrarea il arata pe Henning criticand decizia Parlamentului britanic de a se alatura raidurilor aeriene impotriva Statului Islamic in Siria si Irak, inainte de a fi decapitat.

Statul Islamic a decapitat un jurnalist american. Ameninta ca va ucide inca unul (Video socant)

La finalul inregistrarii este aratat un alt voluntar aflat in mainile teroristilor, americanul Peter Kassig, despre care se spune ca va fi urmatorul ucis.

Alan Henning, un fost taximetrist din Manchester, facea parte dintr-o echipa de volunatri care a mers in Siria, in decembrie 2013, pentru a duce ajutoare umanitare populatiei afectate de razboiul civil.

Britanicul a fost rapit imediat dupa Craciun de atacatori mascati, potrivit spuselor martorilor.

Teroristii de la Statul Islamic, inca o decapitare: Turistul francez rapit in Algeria a fost ucis (Video socant)

Al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, decapitat de jihadistii de la Statul Islamic (Video socant)

Jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff au fost primii decapitati, dupa care a urmat voluntarul britanic David Haines, pe 13 septembrie. De asemenea, francezul Herve Gourdel a fost decapitat recent in Algeria de catre o grupare afiliata Statului Islamic.

Executia britanicului Henning vine la scurt timp dupa ce Marea Britanie s-a alaturat campaniei conduse de Statele Unite impotriva Statului Islamic, in Irak si Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Alan Henning eliberare al Qaida, #britanic decapitat Stat Islamic , #Statul Islamic