Amenintarea unui rege pentru Statul Islamic: Ii zdrobim pana ramanem fara benzina si gloante!

Autor: Ana Ilie
Joi, 05 Februarie 2015, ora 10:29
24701 citiri
Amenintarea unui rege pentru Statul Islamic: Ii zdrobim pana ramanem fara benzina si gloante!
Foto: The Guardian

Regele Abdullah al Iordaniei, fost general de armata, a amenintat ca tara sa va zdrobi Statul islamic pana cand va ramane "fara benzina si gloante". Afirmatia a fost facuta intr-o intalnire cu parlamentari americani, dupa ce Statul Islamic a facut publica inregistrarea executiei pilotului iordanian, care a fost ars de viu intr-o cusca metalica.

Iordania a amenintat, imediat dupa executia ostaticului iordanian, ca va ucide jihadistii aflati in inchisorile sale - si a spanzurat doi teroristi al Qaida miercuri dimineata, scrie Fox News.

Acesta a fost doar inceputul razbunarii iordanienilor. Vorbele regelui au fost urmate de cele ale liderilor militari, care au promis un raspuns "care sa zguduie pamantul", proportional cu magnitudinea tragediei.

Regele Abdullah "a spus ca va avea loc o razbunare cum nu a vazut Statul Islamic. A mentionat filmul 'Unforgiven' si pe Clint Eastwood si chiar a citat o parte din film", a povestit dupa intalnire congresmanul american Duncan Hunter Jr., veteran de Marina care a avut doua detasari in Irak si una in Afganistan.

Regele Abdullah se afla in Washington intr-o vizita diplomatica atunci cand a fost postata pe Internet inregistrarea executiei pilotului Muath al-Kaseasbeh. Monarhul s-a intors la Amman, miercuri dimineata, la scurt timp dupa ce au fost spanzurati doi jihadisti: Sajida al-Rishawi, condamnata pentru rolul in atacul de la un hotel din Amman soldat cu 60 de morti, si Ziad al-Karbouly, un irakian, apropiat fondatorului al Qaida in Irak, Abu Musab al-Zarqawi. Statul Islamic ceruse ca Sajida al-Rishawi sa fie eliberata pentru a-l cruta pe pilot.

Iordania este membra a coalitiei internationale condusa de SUA care bombardeaza pozitiile Statului Islamic in Siria si a dat de inteles ca ar putea sa o elibereze pe irakiana in schimbul pilotului. Expertii spun insa ca iordanianul ar fi fost executat inca din urma cu o luna.

Inregistrarea arderii sale a starnit soc pe strazile Iordaniei, o natiune de sase milioane de cetateni care are granita cu Siria si Irakul, unde Statul islamic a proclamat un califat in teritoriile ocupate.

Regele Abdullah a promis sa concentreze mania poporului sau impotriva militantilor. Purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat ca raspunsul Iordaniei la asasinarea pilotului "va fi rapid. Mania iordanienilor va devasta randurile Statului Islamic".

Noi atrocitati comise de teroristii de la Statul Islamic - Jihadistii l-au ars de viu pe pilotul iordanian (Imagini socante)

Jihadistii de la Statul Islamic au facut publice imagini, marti seara, din care reiese ca l-au ars de viu pe pilotul iordanian pe care il tineau ostatic.

In imaginile difuzate de teroristi poate fi observat un barbat in flacari, intr-o cusca. Jihadistii spun ca este vorba de iordanianul capturat dupa prabusirea avionului sau F-16 deasupra Siriei, unde acesta desfasura un raid asupra pozitiilor Statului Islamic, in cadrul coalitiei internationale antijihadiste.

Iordania ameninta Statul Islamic: Daca ne ucideti pilotul ii omoram pe toti jihadistii luati ostatici

Statul Islamic a solicitat recent eliberarea unei femei irakiene, condamnata la moarte in Iordania pentru implicarea intr-un atac terorist in 2005, in care au fost ucise 60 de persoane, pentru a nu executa trei ostatici, doi japonezi si pilotul iordanian. Ostaticii japonezi au fost decapitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Iordania rege Abdullah teroristi, #rege Iordania razbunare Stat Islamic , #Statul Islamic