Americanii au ucis un rapper german din Statul Islamic: "Nu era o tinta de mare valoare"

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 06:56
2896 citiri
Americanii au ucis un rapper german din Statul Islamic: "Nu era o tinta de mare valoare"
Foto: Twitter/@DesoDogg007

Denis Mamadou Cuspert, un fost rapper german devenit membru al gruparii Statul Islamic, a fost probabil ucis recent de o lovitura aeriana americana in Siria, a declarat joi un responsabil american din domeniul Apararii.

"Noi credem ca el a fost ucis intr-o lovitura in aceasta luna", a indicat aceasta sursa sub acoperirea anonimatului, informeaza AFP si Reuters.

Rapperul, unul dintre jihadistii cei mai cunoscuti din Germania, a fost "aparent" ucis de o lovitura "ce nu l-a vizat in mod special", a precizat responsabilul.

Un important terorist a fost ucis: Nu se stie daca l-au omorat rusii sau americanii

"El nu era considerat o tinta de mare valoare" pe care Statele Unite incercau sa o elimine, a adaugat responsabilul american, fara a oferi alte detalii.

Denis Mamadou Cuspert, nascut la Berlin si la un moment dat un rapper popular sub numele de Deso Dogg, fusese deja anuntat mort in mod eronat in aprilie 2014 intr-un atac sinucigas al Frontului al-Nosra - bratul Al Qaida in Siria - impotriva gruparii Statul Islamic.

In februarie 2015, Statele Unite au anuntat ca l-au plasat pe Denis Cuspert, al carui nume de razboi era Abu Talha al-Almani, pe lista lor neagra de organizatii "teroriste".

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, cetateanul german in varsta de 40 de ani s-a alaturat jihadistilor in 2012.

Cine trebuie ucis pentru a infrange Statul Islamic si al Qaida?

El a aparut in numeroase inregistrari video ale gruparii, ultima data in noiembrie 2014, cand parea sa tina un cap retezat si a afirmat ca este al unui barbat executat care s-a opus Statului Islamic.

Cuspert "a facut juramant de loialitate fata de liderul Abu Baqr al-Baghdadi si se pare ca a fost un agent de recrutare pentru Statul Islamic, mai ales vorbitori de limba germana", a considerat de asemenea Washingtonul, vazand in el un personaj "emblematic de recruti straini ai Statului Islamic".

America are o problema uriasa daca intr-adevar a ucis 10.000 de luptatori ai Statului Islamic

Un alt oficial american, citat de Reuters, a declarat ca se crede ca Cuspert a fost ucis intr-o lovitura aeriana americana pe 16 octombrie impreuna cu alte doua persoane. Detalii suplimentare cu privire la aceasta lovitura nu au fost disponibile imediat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rapper german omorat Statul Islamic, #rapper Statul Islamic americani ucis , #Statul Islamic