Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Avertismentul unui expert: Ungaria risca sa fie vizata de Statul Islamic

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 19:36
3894 citiri
Avertismentul unui expert: Ungaria risca sa fie vizata de Statul Islamic
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ungaria este vizata de Statul Islamic si ar putea fi tinta unui atac al gruparii extremiste, avertizeaza expertul belgian Pieter Van Ostaeyen.

Avertismentul a fost lansat in conditiile in care Statul Islamic a amenintat saptamana aceasta Uniunea Europeana cu atacuri, mentionand si Ungaria ca posibila tinta.

"Este posibil ca Ungaria sa se expuna riscului unui atac terorist", a spus Pieter Van Ostaeyen, expert in problemele din Orientul Mijlociu, intr-un interviu acordat cotidianului ungar Nepszabadsag, citat de Mediafax.

Statul Islamic ameninta cu atacuri langa Romania

Acesta avertizeaza ca reteaua europeana a organizatiei Stat Islamic a ramas intacta, chiar si dupa arestarile facute in urma atentatelor de la Paris si Bruxelles.

Cotidianul in care a aparut interviul aminteste ca tara vecina contribuie cu 120 de militari la coalitia internationala coordonata de Statele Unite care efectueaza operatiuni fata de Statul Islamic.

"Nicio tara implicata in operatiunile contra retelei teroriste Stat Islamic nu se poate simti in siguranta; de aceea, amenintarile adresate Ungariei si Portugaliei trebuie luate in serios. Ambele tari ar putea fi vizate de atacuri teroriste", a punctar Van Ostaeyen.

Statul Islamic ar folosi lupi singuratici in Europa, sa tina serviciile ocupate. Intre timp pune la cale atrocitati uriase

Organizatia Statul Islamic a avertizat recent ca va comite noi atentate, in Statele Unite si in tari europene, mentionand Ungaria si Portugalia.

"Nu am uitat tipetele fetelor violate cand armata americana a invadat Irakul. Cu ajutorul lui Allah, vom razbuna aceste fapte si vom reda demnitatea. Va vom distruge noi onoarea, vom elimina miturile voastre, va vom lua ostatice femeile si le vom vinde in pietele de sclavi.

Va vom lua copiii si ii vom creste printre musulmani, pentru a lupta impotriva voastra", ameninta organizatia. "Acum au fost atentate la Bruxelles. Maine, ar putea fi Portugalia si Ungaria", continua Statul Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ungaria atac Statul Islamic, #Statul Islamic atacuri Europa, #Statul Islamic atacuri , #Statul Islamic
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Ungaria risca sa fie vizata de Statul Islamic".
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5