Britanic decapitat de Statul Islamic: Liderii lumii isi exprima oroarea

Autor: Ana Ilie
Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 13:45
3854 citiri
Britanic decapitat de Statul Islamic: Liderii lumii isi exprima oroarea

Tot mai multi lideri ai lumii isi exprima oroarea fata de o noua decapitare comisa de gruparea extremista Statul Islamic.

Pentru Washington este "inca un exemplu clar al brutalitatii acestui grup", in vreme ce premierul britanic a promis sa-i vaneze pe jihadisti, scrie Mirror.

Gruparea extremista Statul Islamic a dat publicitatii, vineri, un videoclip in care este infatisata decapitarea britanicului Alan Henning, un voluntar implicat in proiecte umanitare in Siria, pe care teroristii il tineau captiv.

Presedintele american Barack Obama a descris moartea lui Alan Henning drept "o mare pierdere" pentru tara sa si toti cei care l-au cunoscut. "SUA condamna cu putere uciderea brutala a unui cetatean britanic, Alan Henning, de catre gruparea terorista Statul Islamic. El a lucrat pentru a imbunatati vietile cetatenilor sirieni si moartea sa este o mare pierdere pentru ei, pentru familia sa si pentru cetatenii Marii Britanii".

Washingtonul a reactionat la "inca un exemplu foarte clar al brutalitatii acestui grup, si acesta este motivul pentru care presedintele a creat si pus in aplicare o cale complexa de a degrada capacitatile si de a distruge Statul islamic".

Lisa Monaco,asistent al presedintelui Barack Obama pentru securitate nationala si contra-terorism, a spus: "Inimile noastre sunt alaturi de voluntarul britanic infatisat in inregistrare si alaturi de ostaticii captivi si familiile lor".

Ministerul britanic de Externe a aratat ca familiei lui Henning i se ofera "tot sprijinul posibil".

Premierul britanic David Cameron s-a declarat alaturi de familia lui Alan Henning, a carui moarte brutala "arata cat de barbari si respingatori sunt acesti teroristi".

"Alan mersese in Siria pentru a incerca sa ajute oamenii de toate credintele, cand aveau cea mai mare nevoie. Faptul ca a fost luat ostatic cand incerca sa ii ajute pe ceilalti si ca acum a fost ucis arata ca nu exista limite pentru brutalitatea acestor teroristi ai Statului Islamic", a spus Cameron, care a promis ca "vom face tot ce putem ca sa ii vanam pe acesti criminali si sa ii aducem in fata justitiei".

Presedintele francez, Francois Hollande, si-a exprimat si el "oroarea" fata de crima pe care Consiliul de Securitate ONU a descris-o drept "oribila si lasa".

Statul Islamic a mai decapitat un britanic in Siria

Gruparea extremista Statul Islamic a dat publicitatii, vineri, un videoclip in care este sugerata decapitarea britanicului Alan Henning, un voluntar implicat in proiecte umanitare in Siria, pe care teroristii il tineau captiv.

Inregistrarea il arata pe Henning criticand decizia Parlamentului britanic de a se alatura raidurilor aeriene impotriva Statului Islamic in Siria si Irak, inainte de a fi decapitat.

Statul Islamic a decapitat un jurnalist american. Ameninta ca va ucide inca unul (Video socant)

La finalul inregistrarii este aratat un alt voluntar aflat in mainile teroristilor, americanul Peter Kassig, despre care se spune ca va fi urmatorul ucis.

Autenticitatea imaginilor nu a fost confirmata oficial, dar o sursa din serviciile de informatii ale SUA a declarat pentru CNN ca nu exista motive de indoiala, avand in vedere actiunile similare din ultima perioada ale Statului Islamic.

Al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, decapitat de jihadistii de la Statul Islamic (Video socant)

Alan Henning, un fost taximetrist din Manchester, facea parte dintr-o echipa de volunatri care a mers in Siria, in decembrie 2013, pentru a duce ajutoare umanitare populatiei afectate de razboiul civil.

Britanicul a fost rapit imediat dupa Craciun de atacatori mascati, potrivit spuselor martorilor.

Teroristii de la Statul Islamic, inca o decapitare: Turistul francez rapit in Algeria a fost ucis (Video socant)

Avertisment sumbru: Asa cum e dusa acum, lupta cu Statul Islamic va fi pierduta

Jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff au fost primii decapitati, dupa care a urmat voluntarul britanic David Haines, pe 13 septembrie. De asemenea, francezul Herve Gourdel a fost decapitat recent in Algeria de catre o grupare afiliata Statului Islamic.

Executia britanicului Henning vine la scurt timp dupa ce Marea Britanie s-a alaturat campaniei conduse de Statele Unite impotriva Statului Islamic, in Irak si Siria.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alan Henning reactii decapitare, #henning decapitat Statul islamic, #britanic decapitat , #Statul Islamic