Calaul jurnalistilor James Foley si Steven Sotloff, identificat de FBI

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 23:10
9781 citiri
Calaul jurnalistilor James Foley si Steven Sotloff, identificat de FBI

Serviciile de informatii americane l-au identificat pe calaul jurnalistilor James Foley si Steven Sotloff, decapitati de teroristii de la Statul Islamic, a anuntat Biroul Federal de Investigatii din SUA (FBI).

"L-am identificat", a declarat directorul FBI, James Comey, citat de ABC News.

Comey a precizat, insa, ca numele calaului, membru al grupului terorist Stat Islamic, probabil nu va fi dezvaluit. De asemenea directorul FBI nu a oferit niciun detaliu despre nationalitatea ucigasului.

Teroristii de la Statul Islamic, inca o decapitare: Turistul francez rapit in Algeria a fost ucis (Video socant)

Membrul ISIL care i-a decapitat pe jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff si pe angajatul umanitar britanic David Haines era cunoscut, pana acum, sub pseudonimul "Jihadi John", existand speculatii ca ar fi un islamist britanic.

Un fost ostatic, care a fost detinut aproape un an, a declarat ca barbatul este inteligent, educat si un credincios devotat al invataturile islamice radicale.

Profesorul Paul Kerswill, un expert in lingvistica de la Universitatea din York, a declarat ca barbatul vorbeste in "engleza multiculturala" intalnita in estul Londrei.

"Probabil cunoaste si o alta limba, dar suna ca engleza multiculturala din Londra, provenita din influenta reciproca a oamenilor de tot felul, un nou tip de cockney", a spus lingvistul britanic.

Cine e jihadistul care l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley

Claire Hardker, alt expert in lingvistica, a mai dat cateva proveniente posibile, dupa accent. "Ceea ce auzim este cu siguranta un accent britanic, din sud, si probabil din Londra, Kent sau Essex".

Noi dezvaluiri despre James Foley, decapitat de Statul Islamic: Jurnalistul se convertise la islamism

Gruparea terorista sunnita Statul Islamic a revendicat decapitarea jurnalistilor americani James Foley si Steven Sotloff si a angajatului umanitar britanic David Haines. Miercuri seara, cetateanul francez Herve Gourdel, in varsta de 55 de ani, a fost decapitat de o grupare algeriana afiliata retelei teroriste Stat Islamic, Jund al-Khilafah sau Soldatii Califatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#calau Fooley identificat FBI, #americani decapitati Statul Islamic , #Statul Islamic