Cati romani cred ca tara noastra ar putea fi atacata de Statul Islamic - sondaj INSCOP

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 15:07
2285 citiri
Cati romani cred ca tara noastra ar putea fi atacata de Statul Islamic - sondaj INSCOP
Foto: Hepta.ro

Peste 97% dintre romani au auzit de producerea atentatelor din Franta, iar 40,3% dintre respondenti considera ca teroristii au atacat Parisul din razbunare, potrivit unui sondaj INSCOP.

Astfel, 97,7% dintre romani spun ca au auzit de producerea atentatelor teroriste din Paris, in timp ce 1,4% dintre respondenti afirma ca nu au auzit de tragedia din capitala Frantei, iar 1% dintre cei chestionati nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Atentate teroriste la Paris: Masacru cu 129 de morti si 352 de raniti. Vezi firul evenimentelor, operatiunile ce-au urmat si marturiile supravietuitorilor

Atentate teroriste la Paris: Cum au comunicat teroristii, fara sa fie interceptati

Un procent de 23,1% dintre romani afirma ca tara noastra ar putea fi vizata de atentate teroriste ale Statului Islamic in mica masura, 13,6% in foarte mica masura, 24,7% dintre subiecti declara ca Romania ar putea deveni o tinta a teroristilor nici in mare, nici in mica masura, in timp ce 9,6% aleg varianta in foarte mare masura, iar 22,2%, in mare masura. Un procent de 6,9% dintre cei chestionati au ales varianta nu stiu sau nu raspund.

Respondentii au opinii impartite atunci cand vine vorba sa identifice cauza pentru care Statul Islamic a decis sa produca atacurile din capitala Frantei sau sa aprecieze daca tara noastra ar putea fi vizata de astfel de actiuni din partea Statului Islamic, releva cercetarea.

Atentate teroriste la Paris - Franta trece la fapte: Vrea sa distruga Statul Islamic si islamul radical

40,3% dintre cei chestionati au afirmat ca atentatele din Paris au fost din razbunare pentru atacurile asupra Statului Islamic, 27,6% afirma ca teroristii vor sa impuna legea islamica in Europa, 11,1% considera ca tragicul incident s-a petrecut din cauza persecutarii sau discriminarii in Europa a persoanelor cu religie islamica, iar 9,4% identifica cauze vechi, istorice (statele din vestul Europei au avut de-a lungul timpului colonii in nordul Africii si Orientul Mijlociu), arata autorii cercetarii. 2,1% dintre subiecti identifica alta cauza si 9,6% reprezinta non-raspunsuri.

Atentate teroriste la Paris: Cine se afla in spatele atacurilor? Ipoteza surpriza lansata in SUA

Totodata, peste 32% au spus ca statele europene ar trebui sa se comporte la fel ca si pana acum, in timp ce 24,6% au apreciat ca ar trebui trimise trupe terestre in Siria si Irak pentru a elimina ISIL. 24,3% considera ca statele arabe din regiune ar trebui sa fie sprijinite pentru a se implica activ in combaterea Statului Islamic. 18,9% reprezinta non-raspunsuri.

Statul Islamic ameninta coalitia diavolilor care lupta impotriva sa, inclusiv Romania: Flacarile razboiului va vor arde (Video)

Barometrul a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevarul" in perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.071 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Statul Islamic Romania, #atentate teroriste Romania sondaj , #Statul Islamic