Ce trebuie sa faca Obama, pas cu pas, pentru infrangerea Statului Islamic

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 11:56
6686 citiri
Ce trebuie sa faca Obama, pas cu pas, pentru infrangerea Statului Islamic
Foto: Hepta.ro

Un fost congresmen american, Paul McHale, sustine ca presedintele Barack Obama trebuie sa isi schimbe strategia de lupta impotriva Statului Islamic, daca vrea sa infranga gruparea jihadista.

Paul McHale, care este un fost membru democrat al Congresului, fost consilier in Departamentul de Aparare si colonel in rezerva al Marinei americane, considera ca Administratia Obama vrea sa incheie razboiul, nu sa si lupte impotriva islamistilor radicali, dupa cum a scris intr-un editorial postat pe site-ul The Morning Call.

Paul McHale a trasat o serie de recomandari pentru Barack Obama in ceea ce priveste strategia de infrangere a Statului Islamic si a altor organizatii teroriste.

Statul Islamic: Il vom decapita pe Obama in Casa Alba si vom transforma America intr-o provincie musulmana

Duritate in razboi. Presedintele Obama trebuie sa fie mai dur. Se duce un razboi, unul care ii apartine. Daca o da in bara, nimeni nu isi va mai aminti lucrurile bune pe care le-a facut. O initiativa serioasa in acest sens ar necesita inlocuirea intregii echipe de securitate de la Casa Alba, este de parere fostul militar.

Recunoasterea amenintarii. Extremismul islamic nu este o conspiratie criminala, este o ideologie a intolerantei barbare. Nu este islam sau o parte a islamului. Este, de fapt, o amenintare la decenta fundamentala a islamului. Americanii inteleg acest lucru, iar Obama nu ar trebui sa fie sovaitor in fata fricii ca ar putea fi acuzat de intoleranta religioasa si sa ia decizii care sa ii protejeze pe cetatenii americani, sa striveasca Statul Islamic.

Razboiul ideilor. Administratia Obama ar trebui sa se foloseasca de retelele sociale pentru a decredibiliza legitimitatea morala si politica a Statului Islamic in fata simpatizantilor. Trebuie sa ii incurajeze pe tinerii americani sa isi apere libertatea. In contextul libertatii individuale, Obama trebuie sa puna accent pe diferentele dintre valorile si credintele americanilor si cele ale extremismului islamic.

Construirea unei coalitii diplomatice. Secretarul american de Stat John Kerry ar trebui sa formuleze o rezolutie care sa contina principii - de aparare a libertatii individuale, de toleranta si de libertate religioasa - si care sa fie contrastanta cu barbarismul Statului Islamic.

Obiective militare clare. Obiectivele militare trebuie sa fie stabilite cu exactitate, este nesesar ca Obama sa stie clar cate trupe militare ale SUA sunt necesare pentru infrngerea Statului Islamic. "Estimarea mea este de 20.000. Sa ne asteptam si la victime", scrie fostul congresmen. De asemenea, este necesar ca SUA sa ofere asistenta pe front armatei irakiene si sa ceara ajutor din partea aliatilor straini.

Lupta impotriva Statului Islamic continua - SUA dubleaza numarul soldatilor din Irak

Anticiparea conflictului. Extremismul islamic va continua si in urmatoarele decenii. Putem diminua numarul de extremisti si putem limita capacitatea lor de a comite acte violente, insa este nevoie de mult timp pana cand ideologia radicala sa fie anihilata complet. Poporului american ar trebui sa i se spuna acest adevar.

Buget pentru razboi. Administratia Obama trebuie sa le explice oamenilor de ce este important un buget cat mai mare pentru razboi si ar putea impune chiar o taxa in acest sens, arata fostului militar, care mentioneaza ca americanii sunt dispusi sa se sacrifice pentru libertatea lor, cat timp liderii lor sunt suficient de curajosi ca sa le spuna de ce este necesar acest sacrificiu.

Suma fabuloasa cheltuita de americani in lupta cu Statul Islamic

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#infrangere Statul Islamic, #lupta Statul Islamic, #razboi Statul Islamic, #Statul Islamic Obama, #Statul Islamic SUA , #Statul Islamic