Cinci moduri infioratoare prin care Statul Islamic le terorizeaza pe femei

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 11:23
12060 citiri
Cinci moduri infioratoare prin care Statul Islamic le terorizeaza pe femei
Foto: Arhiva Hepta.ro

In zonele din Siria si Irak controlate de Statul Islamic, femeile sunt tratate de parca ar fi proprietati. Sunt batute, biciuite si ucise, drept pedeapsa pentru tot felul de presupuse incalcari ale regulilor.

Nu au voie sa iasa din casa fara a fi insotite de un barbat din familie, sunt pedepsite daca vesmintele nu le acopera corpul in totalitate. Drepturile le sunt incalcate constant, relateaza The Independent.

Femeile considerate pagane, cum ar fi cele din comunitatea yazidi, sunt fortate sa devina sclave. Nu este singura modalitate a jihadistilor de la Statul Islamic de a le teroriza pe femei.

Sclave sexuale

In luna decembrie a anului trecut, ISIL a emis o fatwa (reglementare religioasa islamica) prin care se stabileste cum si cand pot viola luptatorii sclavele sexuale, "una dintre consecintele inevitabile ale jihadului".

Marturii cutremuratoare: Sclavele yazidi ale Statului Islamic, violate in grup in public de extremisti

Documentul contine 15 prevederi, cu detalii explicite care interzic avortul sau actul sexual daca femeia este insarcinata sau in perioada menstruatiei.

Aproximativ 2.000 de femei yazidi au fost capturare si fortate sa devina sclave sexuale cand militantii ISIL au pus stapanire pe regiunea Sinjar, in 2014.

Brosura cu sfaturi pentru pedepsit si violat femei captive

Statul Islamic a publicat o brosura cu recomandari despre cum ar trebui extremistii sa rapeasca, sa tina in captivitate si sa abuzeze sexual sclavele. Potrivit documentului, este permis ca femei non-musulmane sa fie rapite, in special din randul crestinilor si evreilor. De fapt, orice persoana care nu crede in islam merita sa devina sclav.

Inchiderea clinicilor pentru femei

Organizatia terorista a ordonat inchiderea tuturor clinicilor pentru femei din Siria. Mai mult, medicii ginecologi nu mai pot trata femeile, pentru ca liderul Statului Islamic este de parere ca barbatii si femeile ar trebuie sa stea cat mai departe unii fata de altii, cu orice pret.

Noua lovitura pentru femeile din Statul Islamic: Ginecologii care le trateaza, amenintati cu moartea

Biciuiri si batai cu pietre in piete publice

Femeile sunt condamnate la biciuiri pentru diverse incalcari ale regulilor, cum ar fi daca alapteaza in public sau daca vesmintele nu le acopera in totalitate corpul. Unele sunt condamnate la moarte prin loviri cu pietre, de obicei o pedeapsa pentru adulter.

Activistii kurzi spun ca unele femei au fost omorate cu pietre, dupa ce ar fi fost violate de luptatori ISIL.

Brutalitatea Statului Islamic: Femei omorate cu pietre pentru adulter, dupa ce ar fi fost violate de jihadisti

"Muscatorul"

Statul Islamic a introdus un nou intrument metalic de tortura, numit "muscatorul" sau "clestele". Unealta provoaca o durere agonizanta, prin taierea bucatilor de carne de pe corp.

Femeile sunt torturate cu acest instrument, daca nu se supun regulilor din califatul autoproclamat, cum ar fi sa se acopere complet, inclusiv cu manusi si sosete.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Statul Islamic tortura femei, #Statul Islamic terorizeaza femei, #femei Statul Islamic , #Statul Islamic