Cum ii face Statul Islamic concurenta lui Putin si ii poate crea probleme in propria ograda

Joi, 28 Mai 2015, ora 11:14
5093 citiri
Cum ii face Statul Islamic concurenta lui Putin si ii poate crea probleme in propria ograda
Foto: Newsweek/ Twitter

Statul Islamic si-a propus sa concureze Moscova la un capitol unde Putin exceleaza: propaganda.

In aceeasi saptamana in care premierul britanic David Cameron si presedintele rus Vladimir Putin au cazut de acord sa discute deschis si sa lucreze impreuna pentru "a opri ascensiunea Statului Islamic", gruparea terorista si-a lansat prima editie a noii reviste de propaganda scrisa in limba rusa.

Revista, numita "Istok", a fost lansata de Al-Hayat Media Center, divizia de presa straina a Statului Islamic, care produce si revista de propaganda in limba engleza "Dabiq", care a fost publicata initial in luna iulie 2014 si care a ajuns acum deja la a noua editie, se arata intr-un articol Newsweek.

Jihadistii din Rusia - lupta interna impotriva Statului Islamic

Intr-o incercare de a racola luptatorii jihadisti din Caucaz, zona care de mult timp este macinata de conflicte etnice si care este o baza importanta pentru organizatii teroriste islamiste, revista dedica spatii largi povestilor jihadistilor care au parasit tara si au calatorit in Siria si Irak, pentru a lupta alaturi de Statul Islamic.

Rusia, in pericol sa fie invadata de Statul Islamic? Scanteia care ar putea schimba totul

Autorii revistei folosesc versete din Coran si imagini emotionale pentru a empatiza importanta infiintarii califatului. Productia revistei de propaganda nu este singura metoda pe care Statul Islamic o foloseste in mod regulat pentru a-si raspandi mesajul jihadului global.

In aceasta saptamana, BBC a anuntat ca exista pana la 50.000 de conturi Twitter care opereaza in prezent in numele Statului Islamic, difuzand clipurile de propaganda ale gruparii, incarcand imagini, raspandind mesaje si recrutand jihadisti. Asemenea conturi au fost descoperite in peste 100 de tari diferite.

Mesajul unui recrutor pentru Statul Islamic: "Cand intalniti un rus, ucideti-l!"

Un nou raport al Consiliului de Securitate al ONU estimeaza ca aproximativ 20.000 de luptatori si-au parasit tarile natale pentru a lupta alaturi de Statul Islamic in Irak si Siria. Spre comparatie, in anul 2014, existau 7.000 de luptatori, cresterea din ultimul an inregistrandu-se in ciuda atacurilor aeriene americane impotriva gruparii teroriste.

Rusia avertizeaza ca Statul Islamic a ajuns in Caucaz: Amenintarea este reala!

Din cei 20.000 de luptatori, in jur de 3.400 provind din tari occidentale, cei mai multi din Franta, Belgia, Marea Britanie si Germania. De asemenea, potrivit lui Alexander Bortnikov, director al Serviciului Federal Rus de Securitate, aproximativ 1.700 de luptatori straini care se afla in Irak si Siria par sa provina din Rusia si/sau Cecenia.

Lavrov: Cel mai mare dusman al Rusiei este Statul Islamic, nu America

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Statul Islamic revista limba rusa, #revista Statul Islamic Rusia , #Statul Islamic