Da Guvernul in judecata pentru ca nu i-a impiedicat fiul minor sa plece la jihad

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:48
2478 citiri
Da Guvernul in judecata pentru ca nu i-a impiedicat fiul minor sa plece la jihad
Foto: Hepta.ro

O mama cere Guvernului francez despagubiri in valoare de 110.000 de euro pentru ca nu a reusit sa-i opreasca fiul sa plece la jihad in Orientul Mijlociu.

Femeia a chemat marti Executivul in instanta pentru ca nu a reusit sa-l opreasca pe fiul ei, un adolescent, sa se alature jihadistilor in Siria, relateaza portalul TheLocal.fr.

Baiatul, identificat drept "B", avea 16 ani atunci cand a plecat, impreuna cu alte trei persoane, din orasul Nisa (sud-est), pe 27 decembrie 2013, fara sa-si avertizeze familia.

Copil de jihadist al Statului Islamic, cu un cap taiat in mana: Mama nu va fi iertata acasa

Baiatul, care s-a convertit recent la islam, a calatorit pana in Turcia cu un avion, dupa care si-a continuat drumul catre Siria. Mama lui, care a vorbit recent cu el la telefon, afirma ca acesta se afla in continuare in Siria.

Avocata familiei, Samia Maktouf, a declarat ca Turcia este "rascunoscuta ca ruta catre Siria".

"Politia a comis o eroare grava... in legatura cu acest minor neinsotit care avea doar un bilet dus catre Turcia si nu avea bagaje", a declarat Maktouf.

Mama baiatului cere despagubiri in valoare de 110.000 de euro de la Guvern pentru ea si ceilalti trei copii ai sai.

"Nu ne intereseaza banii, ci vrem sa se stie ca a fost comisa o greseala. Plecarea minorilor la jihad trebuie sa inceteze", a spus Maktouf.

"Puii califatului", o generatie pierduta? Ce urmeaza pentru copiii-soldati care lupta alaturi de jihadisti

Ministerul de Interne a trimis familiei o scrisoare in care afirma ca nu este responsabil, avand in vedere ca baiatul nu era anchetat si nu exista o baza legala prin care sa fie impiedicat sa plece.

Franta are cea mai mare comunitate musulmana din Europa si a furnizat cei mai multi luptatori straini jihadului in Orientul Mijlociu. Parisul estimeaza ca aproximativ 500 de cetateni sau rezidenti francezi participa, in prezent, la razboiul din Siria.

Mai multi minori au fost opriti anul trecut sa se alature jihadului, insa, de obicei, in urma unor informatii provenind de la familiile lor.

Marturiile cutremuratoare ale unui copil torturat de jihadisti: M-au electrocutat, mareau voltajul cand o strigam pe mama

Parisul a adoptat recent masuri care-i permit sa confiste carti de identitate si pasapoarte ale unor prsoane suspectate ca incearca sa se alature jihadului.

Mama lui "B" a declarat ca a aflat despre intentia baiatului cu doar cateva zile inainte ca acesta sa dispara.

Ea a anuntat politia dupa 24 de ore de la disparitia baiatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#judecata Guvern Franta jihad, #copil francez Statul Islamic, #copil Franta jihad , #Statul Islamic