De ce dezerteaza jihadistii din Statul Islamic (Video)

Marti, 08 Martie 2016, ora 09:56
12235 citiri
De ce dezerteaza jihadistii din Statul Islamic (Video)
Foto: captura YouTube/loner loneranger

Zeci de luptatori ai Statului Islamic din Alep, Siria, au dezertat din organizatia jihadista pentru a se alatura unei grupari islamiste rivale, se poate observa intr-o filmare realizata de un amator.

In clip apare un dezertor care isi arata catre camera cartea de identitate ISIL, in timp ce zeci de extremisti pot fi vazuti, pe fundal, mergand pe un drum plin de praf, relateaza Newsweek.

De ce dezerteaza jihadistii Statului Islamic: S-au plictisit, sunt pusi sa spele toalete sau nu au primit masini scumpe

Barbatul ii explica persoanei din spatele camerei de filmat de ce el si ceilalti jihadisti au decis sa paraseasca Statul Islamic.

"Ne-au ucis, ne-au numit necredinciosi, ne-au necajit tare mult, chiar si in casele noastre, s-au indoit de noi, noi i-am sprijinit, iar ei s-au indoit de noi", spune barbatul in clipul obtinut de agentia Reuters.

Militantii, ale caror nume nu sunt mentionate, ar fi parasit ISIL pentru a se alatura unei grupari islamiste adversare, despre care, insa, nu se precizeaza nimic in inregistrare.

Nenorociti pe viata de Statul Islamic: Povestile cumplite ale copiilor pe care a vrut sa-i faca soldati

In perioada ianuarie 2014 - august 2015, Centrul International pentru Studiul Radicalizarii si al Violentei Politice, un think tank britanic, a monitorizat 58 de dezertari publice din Statul Islamic. O treime au fost cetateni sirieni, respectiv 21, iar noua proveneau din Europa Occidentala si Australia.

In raportul expertilor britanici s-a facut apel la implementarea unor masuri de protectie a dezertorilor, cu scopul de a incuraja mai multi luptatori sa paraseasca gruparea terorista fara a se teme de represalii.

Asta in contextul in care Statul Islamic a executat, saptamana trecuta, opt luptatori olandezi, pentru ca au incercat sa fuga din organizatia extremista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dezertori Statul Islamic, #dezertat Statul Islamic , #Statul Islamic