Eleva fugita din Londra la Statul Islamic, maritata cu un jihadist care vrea sa atace Marea Britanie

Luni, 13 Iulie 2015, ora 21:17
8099 citiri
Eleva fugita din Londra la Statul Islamic, maritata cu un jihadist care vrea sa atace Marea Britanie
Foto: Hepta.ro

Una dintre cele trei adolescente britanice, care au ajuns celebre dupa ce au fugit in Siria pentru a se alatura Statului Islamic, s-ar fi maritat cu un cunoscut jihadist australian.

Amira Abase, care avea doar 15 ani cand a fugit, alaturi de doua prietene, in februarie, din Marea Britanie, s-ar fi casatorit cu islamistul Abdullah Elmir, care a amenintat ca va comite atentate teroriste in Regatul Unit, potrivit The Independent.

Lista de cumparaturi a elevelor britanice plecate la Statul Islamic: Machiaj, chiloti si epilator

Militantul in varsta de 18 ani a aparut anul trecut in mai multe clipuri de propaganda ale Statului Islamic, dupa ce si-a parasit familia din Sydney. In inregistrari, tanarul avertiza ca luptatorii ISIL vor invada Occidentul si vor "taia capul fiecarui tiran".

Elmir, care este usor de recunoscut datorita parului sau roscat, a aparut in luna octombrie a anului trecut intr-un clip al Statului Islalmic purtand o vesta de sinucigas si tinand in mana o arma Kalasnikov. Era inconjurat de militanti ISIL care fluturau steagul jihadist.

Cum ajunge o fata de 15 ani din Marea Britanie "mireasa jihadistilor" de la Statul Islamic

"Pana nu punem steagul negru deasupra Palatului Buckingham, pana nu punem steagul negru deasupra Casei Albe nu ne vom opri, vom continua sa luptam", ameninta australianul.

Ulterior, un barbat care a sustinut ca este Abdullah Elmir a contactat redactia Mail on Sunday si le-a spus jurnalistilor ca s-a casatorit cu Amira. A profitat de ocazie sa ameninte din nou ca va comite atacuri in Marea Britanie.

Jihadistul i-a avertizat pe reporteri sa nu ii mai contacteze sotia, dupa ce acestia publicasera un schimb de mesaje care sugera ca adolescenta ar fi incercat sa ajute un jurnalist sub acoperire sa vina in Siria.

Mirajul Statului Islamic: Cele trei "neveste jihadiste" au ajuns in Siria

Cele trei eleve din Londra au fugit in Turcia in luna februarie, iar de acolo se crede ca ar fi trecut granita spre Siria, pentru a se alatura gruparii teroriste Statul Islamic.

Shamima Begum si Amira Abase, ambele in varsta de 15 ani, si Kadiza Sultana, de 16 ani, toate eleve la Academia Bethnal Green, au zburat de pe Aeroportul Gatwick si ar fi trecut prin Turcia.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#eleva Marea Britanie maritat, #adolescenta britanica maritat jihadist, #eleve Statul Islamic , #Statul Islamic
Comentarii
S
Stan
rank 1
Ce conteaza nevasta asta, comparata cu cele 77 de virgine...