Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Eroii care isi risca viata pentru a salva sclave sexuale ale Statului Islamic

Autor: Ana Ilie
Marti, 14 Iulie 2015, ora 10:07
14404 citiri
Eroii care isi risca viata pentru a salva sclave sexuale ale Statului Islamic
Foto: Hepta.ro

O retea clandestina de luptatori isi risca viata pentru a salva fetele si femeile tinute ca sclave sexuale de gruparea extremista Statul Islamic.

Femeile risca tortura sau sa isi piarda viata, dar tot incearca sa fuga de opresorii lor. Exista oameni care isi risca si ei viata pentru a le ajuta sa ajunga in teritoriile sigure din Siria si Irak, si acestia fac subiectul unui reportaj al televiziunii britanice Channel 4, care urmeaza sa fie difuzat saptamana aceasta, scrie Daily Mail.

Multe dintre cele salvate au fost supuse unor violente de neimaginat, volurilor si abuzurilor sexuale de catre luptatorii si comandantii Statului Islamic.

Statul Islamic a postat online inregistrarea celui mai mare masacru (Video)

In nordul Irakului exista o retea bine pusa la punct de salvare a acestor femei din mainile Statului Islamic. Unul dintre membrii retelei este Khaleel Al Dakhi, avocat devenit activist.

Statul Islamic a comis "crime sexuale sistematice" impotriva fetelor si femeilor yazidi, comunitate religioasa care ar "proslavi diavolul" in viziunea gruparii extremiste si care a fost vizata de violente in ultima perioada tocmai din acest motiv.

Cele considerate "cele mai frumoase" dintre sclave sunt trimise la case de licitatii unde sunt vandute celui care da mai mult.

Statul Islamic organizeaza un concurs cu premii constand in sclave

Edward Watts, regizorul documentarului, a povestit ca majoritatea celor salvate sunt femei yazidi care au fost supuse unor tratamente "subumane". "Sunt disperate sa puna mana pe un telefon mobil si cand reusesc isi suna familia sa le spuna ca sunt in viata", asa ca familiile contacteaza reteaua si aranjeaza salvarea lor.

O retea de activisti in interiorul teritoriului controlat de Statul Islamic le identifica pe fete si le scoate de acolo, riscandu-si viata.

Grupul sustine ca a salvat pana la 500 de femei din sclavia Statului Islamic. In aceasta operatiune si-au pierdut viata unii salvatori. Unii chiar sunt prinsi in capcana de Statul Islamic, care le obliga pe fete sa ceara familiilor sa fie salvate, numai pentru ca salvatorii lor sa fie capturati si omorati apoi cu pietre.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#salvatori scalve sexuale Stat Islamic, #Stat Islamic sclave sexuale , #Statul Islamic
Comentarii
Poza Cosmin Daniel
Cosmin Daniel
rank 5
Noroc ca la noi se face cea mai mare moschee din Europa