Femeile crestine care lupta cu Statul Islamic vs. femeile jihadiste de partea teroristilor

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 10:59
11492 citiri
Femeile crestine care lupta cu Statul Islamic vs. femeile jihadiste de partea teroristilor
Foto: Arhiva Hepta.ro

Femeile din Brigada Crestinilor Sirieni si-au ocupat cu mandrie luna aceasta pozitiile din prima linie de lupta impotriva Statului Islamic.

Contrastul este cu atat mai mare cu cat militantii ISIL au inceput sa foloseasca din ce in ce mai frecvent femei pe post de atacatori sinucigasi, relateaza Fox News.

Brigada, cunoscuta sub numele de "Fortele Feminine de Protectie a Pamantului dintre cele Doua Rauri" - cu referire la intinderea locuita de sirieni dintre Tigru si Eufrat -, unitatea pe baza de voluntariat este formata din mame siriene, sotii si femei profesioniste care se roaga in aramaica, limba vorbita de Iisus Hristos.

Curaj fara margini: Femeile antrenate sa lupte cu Statul Islamic, umar la umar cu barbatii

"Sunt crestina practicanta, iar gandul la copiii mei ma face mai puternica si mai hotarata in lupta mea impotriva Daesh (Statul Islamic) ", a declarat o luptatoare pe nume Babylonia pentru AFP.

Ea a spus ca sotul sau, soldat in acelasi razboi, a incurajat-o sa isi lase copiii in urma si sa lupte pentru viitorul lor si "impotriva ideii ca femeile siriene nu sunt bune pentru nimic altceva in afara de treburile casei".

Un fost model care lupta impotriva Statului Islamic: Sunt niste porci jegosi si lasi

Femeile din aceasta brigada, primele care au absolvit in august tabara de antrenament din Al-Qahtaniyeh, se concentreaza pe protejarea zonelor crestine.

Construita dupa modelul brigazii femeilor kurde, unitatea siriana a participat deja la batalii, cel mai recent la recuperarea orasului Al-Hol din nord-estul Siriei, dupa doi ani de cand a fost cucerit de Statul Islamic.

"ISIL recruteaza luptatori din orice categorie, iar folosirea femeilor-terorist in general si a femeilor-atacatori sinucigasi in special va deveni din ce in ce mai frecventa", a declarat Shaul Gabbay de la Global Research Institute.

Un batalion de femei condus de o cantareata jura sa se razbune pe Statul Islamic: Ei ne violeaza, noi ii ucidem!

In timp ce femeile crestine lupta pentru a-si proteja familiile si patria, cele care s-au alaturat Statului Islamic au un rol total opus in efortul lor de a-i ajuta pe jihadisti sa isi sustine cauza in razboiul care a cuprins vaste teritorii din Siria si Irak.

Surse din interiorul grupului Raqqa is Being Slaughtered Silently (Raqqa este macelarita in tacere) - format din activisti aflati in capitala de facto a Statului Islamic - au declarat pentru Fox News ca teroristii au infiintat recent o unitate doar cu femei voluntare care vor deveni atacatori sinucigsi.

Nevestele luptatorilor ISIL recruteaza femei din oras, cu promisiunea ca paradisul le asteapta daca isi dau viata pentru a apara califatul.

Ele sunt asigurate ca jihaditii vor avea grija de familiile lor dupa ce vor muri si primesc diverse sume importante inainte de misiune.

O tanara britanica denunta "mentalitatea de gangster" a femeilor din Statul Islamic

"Femeile merg intr-o tabara de antrenament cu arme si invata cum sa comita un atentat sinucigas", a dezvaluit un membru al Raqqa is Being Slaughtered Silently. "Sunt femei care aleg sa faca asta, de toate varstele, chiar si adolescente", a continuat el.

In timp ce fenomenul femeilor care lupta pentru liberate in Siria si Irak este relativ nou, conceptul de femei jihadiste nu este chiar atat recent, ci a fost folosit de teroristi cu mult inaintea Statului Islamic.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#femei crestine Statul Islamic, #femei lupta Statul Islamic, #femei jihadiste , #Statul Islamic