Franta a efectuat primele atacuri impotriva Statului Islamic in Siria

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 11:03
4851 citiri
Franta a efectuat primele atacuri impotriva Statului Islamic in Siria
Foto: captura Euronews

Franta a intreprins lovituri aeriene in Siria, pe baza informatiilor culese in timpul zborurilor de recunoastere lansate in ultimele doua saptamani, a anuntat duminica Presedintia franceza.

Operatiunea, intreprinsa "cu respectarea autonomiei noastre de actiune, in coordonare cu partenerii nostri din regiune", confirma determinarea de "a lupta impotriva amenintarii teroriste a Daesh", denumirea in limba araba a organizatiei Statul Islamic, potrivit unui comunicat citat de AFP.

Comunicatul nu contine alte precizari cu privire la operatiune.

"Vom lovi de fiecare data cand securitatea noastra nationala va fi in joc", adauga presedintia franceza, in contextul in care executivul de la Paris a invocat anterior legitima aparare pentru a-si justifica intentia a efectua lovituri aeriene in Siria impotriva Statului Islamic, excluzand insa orice eventuala interventie terestra.

Avand in vedere ca "haosul sirian trebuie sa-si gaseasca un raspuns global" si ca "populatiile civile trebuie protejate impotriva oricaror forme de violente, aceea a Daesh si a celorlalte grupari teroriste, dar si impotriva bombardamentelor ucigase ale lui Bashar al-Assad", Elysee considera ca, "mai mult ca oricand, urgenta este punerea in aplicare a unei tranzitii politice".

Franta "este angajata" in realizarea acestei tranzitii, care ar asocia "elemente ale regimului si ale opozitiei moderate", si va lucra activ in acest scop, impreuna cu toti actorii implicati, sprijinindu-l pe emisarul special al ONU in Siria, adauga comunicatul.

Anuntul privind aceste prime lovituri aeriene ale Frantei in Siria are loc in timp ce presedintele Francois Hollande se afla, duminica si luni, la New York, pentru cea de-a 70-a Adunare Generala a ONU.

Hollande a cerut miercuri, la Bruxelles, organizarea unei noi conferinte a ONU cu privire la Siria, dupa cele din iunie 2012 si februarie 2014, denumite "Geneva I si II".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Franta atacuri Stat Islamic, #Franta lovituri aeriene Siria , #Statul Islamic
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5
Cu "lovituri aeriene" a inceput Sarkozy si in Libia.Vedem ce-a iesit