Franta sau Rusia ataca Statul Islamic cu arme chimice?

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 22:07
5667 citiri
Franta sau Rusia ataca Statul Islamic cu arme chimice?
Foto: Captura YouTube/Минобороны России

Tarile care lupta impotriva Statului Islamic folosesc arme chimice in loviturile aeriene asupra pozitiilor jihadiste din orasul sirian Raqqa, acuza activistii pentru drepturile omului Raqqa is Being Slaughtered Silently (Raqqa este macelarita in tacere).

Activitii de la sol din Raqqa - fortareata a Statului Islamic - au semnalat ca armatele straine au utilizat substante interzise, cum ar fi fosforul alb, in timpul raidurilor aeriene, informeaza The Independent.

Statul Islamic ramane blocat in Siria? Ultima granita cruciala a califatului, inchisa de bombardamente

Potrivit legilor internationale, folosirea fosforului alb este permisa in razboi doar pentru a lumina campul de lupta, drept acoperire pentru trupele de la sol.

Insa este interzis ca substanta sa fie folosita in zone populate, pentru ca este extrem de toxica si poate arde pielea si osul.

Raqqa is Being Slaughtered Silently, o retea de cetateni-reporteri care furnizeaza informatii din interiorul orasului controlat de Statul Islamic, acuza ca duminica s-a tras in fieful jihadistilor cu fosfor.

Este pentru prima data cand activistii semnaleaza atacarea cu fosfor alb a orasului Raqqa, asupra caruia Franta si Rusia si-au intensificat raidurile aeriene dupa atentatele teroriste din Paris.

Rusia a aruncat asupra pozitiilor Statului Islamic bombe cu mesajul "Pentru Paris" (Video)

Insa nu este pentru prima data cand Rusia este acuzata ca a folosit arme chimice impotriva rebelilor, de la inceputul campaniei sale militare in Siria.

Pe 13 noiembrie, martori din orasul Idlib controlat de rebeli au spus ca zeci de civili au suferit "rani oribile" dupa atacuri cu fosfor alb ale Moscovei.

Statul Islamic incearca sa obtina arme chimice: Acum au libertatea totala!

Saptamana trecuta, oficiali ai serviciilor de informatii din Irak si Statele Unite au spus ca Statul Islamic incearca sa obtina arme chimice performante si a infiintat pentru aceasta o filiala dedicata cercetarii si experimentelor, unde muncesc oameni de stiinta din Irak si Siria.

Totusi, oficialii americani nu cred ca Statul Islamic are capacitatea de a produce asemenea arme sofisticate. Pana acum, gruparea ar fi folosit gazul mustar in Irak si Siria.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Franta Statul Islamic arme chimice, #atac ISIL fosfor alb , #Statul Islamic