Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ghid pentru femeile Statului Islamic - Cum sa iti sprijini "mujahedinul"

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 21:30
4891 citiri
Ghid pentru femeile Statului Islamic - Cum sa iti sprijini "mujahedinul"
Foto: Washington Times

Statul Islamic distribuie pe Internet ghiduri cu ajutorul carora femeile ar putea deveni sotii mai bune pentru militantii gruparii extremiste.

Fundatia Zora reprezinta cel mai recent grup media al ISIL, care opereaza pe toate retelele de socializare. De regula, Statul Islamic posteaza filmulete si imagini cu executii, antrenamente sau lanseaza amenintari impotriva Occidentului, insa, de data aceasta, propaganda nu se adreseaza barbatilor sau incercarilor de recrutare a noilor adepti, ci vizeaza direct femeile, oferindu-le sfaturi cu privire la cum ar putea fi "sotii bune pentru jihadisti", potrivit The Independent.

Sloganul Zora este "pregatirea pentru onoarea jihadului" si este acompaniat de filmulete si postari pe Twitter prin care femeile pot contribui la insurectia Statului Islamic. Desi a aparut pe social media in urma cu doua saptamani, a strans deja 2.000 de fani.

Cum le ademeneste Statul Islamic pe adolescente - din "mirese ale jihadului" ajung sclave sexuale

"Este un fel de ghid despre cum sa fii un bun sustinator al jihadului si despre cum, ca femeie, sa-ti sprijini 'mujahedinul'. Nu am vazut niciodata asa ceva. Probabil ca vor aparea acum forumuri care sa vorbeasca despre aceste lucruri, dar aceasta este prima data cand am dat peste o organizatie media care sa ofere un ghid cu privire la rolul femeii", a declarat Charlie Winter, un cercetator din cadrul think tankului Quilliam Foundation.

In plus, pe contul de Twitter al organizatiei a fost postata o reteta ce continea multe calorii, prin care mujahedinii isi vor recapata fortele, dand astfel randament pe campul de lupta.

De asemenea, Zora a postat pe YouTube un filmulet in care sunt detaliate modurile prin care femeile pot contribui la jihad, efectuand treburi specific femeiesti precum gatitul sau ingrijirea luptatorilor.

"Filmuletul vorbeste despre ingrijirea si acordarea primul ajutor, gatitul si prepararea mancarii, despre cartile lui Dumnezeu, despre legea Sharia, dar si despre pregatirea femeilor pentru contributia lor in jihad, mai ales prin a-i convinge si pe altii sa vina acolo", a mai zis Winter.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#ghid femei Statul Islamic, #grup media Stat Islamic, #Zora retele socializare Stat Islamic , #Statul Islamic