Boko Haram jura credinta Statului Islamic (Video)

Duminica, 08 Martie 2015, ora 09:06
5019 citiri
Boko Haram jura credinta Statului Islamic (Video)
Foto: IBM Times

Gruparea militanta nigeriana Boko Haram ar fi jurat credinta Statului Islamic, potrivit unei declaratii in format audio.

Mesajul, care nu a fost autentificat, a fost publicat sambata pe pagina de Twitter a gruparii Boko Haram si se crede ca vocea din inregistrare este a liderului gruparii, Abubakar Shekau, scrie BBC.

Boko Haram, despre care se crede ca a avut legaturi cu al Qaida, a inceput in 2009 o campanie militara pentru a impune regimul islamic in nordul Nigeriei. De atunci, conflictul s-a extins in statele invecinate.

In mesajul audio de sambata, liderul Boko Haram spune: "Anuntam supunerea noastra califului... si ne vom supune la bine si la greu [...] Facem un apel la toti musulmanii sa jure credinta califului."

Anuntul audio este produs profesionist, continand traduceri din araba atat in franceza, cat si in engleza. Desi nu se ridica la inaltimea mesajelor Statului Islamic, contine multe dintre elementele definitorii ale acestora, precum un imn islamic la inceputul sau.

Boko Haram, in cateva cuvinte

Fondata in 2002 si cu scopul initial de a se opune educatiei de tip vestic, Boko Haram inseamna, in limba hausa, "educatia vestica este interzisa".

Cosmarul unei aliante Statul Islamic - Boko Haram

Noua fata a terorii: Organizatia Boko Haram (Video)

  • in 2009 a inceput actiuni militare pentru a crea un stat islamic
  • in urma acestor actiuni mii de omani au murit, in special in nord-estul Nigeriei
  • atacurile sale au vizat politia si sediul ONU din capitala Abuja
  • a rapit sute de persoane, inclusiv 200 de eleve
  • controleaza mai multe orase din nord-vestul tarii
  • a lansat atacuri indreptate asupra statelor vecine

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boko Haram Statul Islamic, #credinta Statul Islamic, #organizatii teroriste , #Statul Islamic
Comentarii
Poza Haan1
Haan1
rank 5
Daca nu-i extermina marile puteri pe toti, vor termina ei cu noi.