Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jihadistii saracesc - Statul Islamic impune taxe absurde ca sa faca rost de bani

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 10:51
4424 citiri
Jihadistii saracesc - Statul Islamic impune taxe absurde ca sa faca rost de bani
Foto: Arhiva Hepta.ro

Veniturile gruparii jihadiste Stat Islamic au scazut cu aproximativ 30% fata de anul trecut, obligand organizatia extremista sa introduca noi impozite in teritoriile aflate sub controlul sau, intre care si o taxa pentru repararea antenelor parabolice, potrivit unui studiu publicat luni.

"In martie 2016, veniturile lunare ale Stat Islamic au scazut la 56 de milioane de dolari", a declarat Ludovico Carlino, analist sef la IHS Jane, institut specializat care publica in mod regulat rapoarte cu privire la teritoriile aflate sub controlul Stat Islamic, relateaza AFP.

"La mijlocul anului 2015, totalul veniturilor lunare ale Stat Islamic se ridica la circa 80 de milioane de dolari (71 milioane de euro) ", precizeaza analistul.

Bombardamentele nu au oprit Statul Islamic sa scoata un profit urias de pe urma petrolului

Un raport al IHS, care se bazeaza pe informatii preluate din mass-media sociale si din surse prezente in Siria si Irak, afirma, de asemenea, ca productia petroliera in zonele aflate sub controlul Statului Islamic a scazut de la 33.000 la 21.000 de barili pe zi.

Aceste pierderi au, de asemenea, legatura cu loviturile aeriene lansate de Rusia si coalitia condusa de SUA.

Aproximativ jumatate din veniturile SI provin din impozitari si din confiscarea de afaceri si de bunuri, potrivit raportului. Petrolul reprezinta 43% din acest total, restul provenind din traficul de droguri, vanzarea de energie electrica si din donatii, potrivit raportului.

Statul Islamic are o mare problema cu banii si risca o revolta

Potrivit IHS, Stat Islamic a pierdut circa 22% din teritoriul sau in ultimele 15 luni si nu a mai putut sa-si impuna legea decat unui numar de 6 milioane de persoane, fata de 9 milioane inainte. Astfel, veniturile sale fiscale s-au diminuat.

"Stat Islamic si-a crescut in prezent impozitele la serviciile de baza si cauta noi modalitati de a obtine bani de la populatie", afirma cercetatorul.

Potrivit IHS, grupul radical a introdus de asemenea amenzi pentru cei care nu raspund in mod corespunzator la intrebarile cu privire la Coran, precum si posibilitatea ca persoanele sa plateasca in numerar pentru a evita pedeapsa corporala.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#venituri Statul Islamic, #venituri saracit Statul Islamic, #bani Statul Islamic , #Statul Islamic
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Norocu' impozaților că perceptori' lor n-aun citit codu' nostru fis