Kerry, dupa decapitarea ostaticului american: Nu suntem intimidati de Statul Islamic

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 12:06
1303 citiri
Kerry, dupa decapitarea ostaticului american: Nu suntem intimidati de Statul Islamic
Foto: World Tribune

Secretarul american de Stat John Kerry a avertizat, luni, militantii gruparii jihadiste Statul Islamic ca America nu este intimidata. Reactia lui Kerry vine dupa decapitarea ostaticului american Peter Kassig.

Kerry a spus ca brutalitatea Statului Islamic si potentiala raspandire a gruparii extremiste in intreaga lume este unul din motivele cheie pentru care SUA trebuie sa ramana angajate in Orientul Mijlociu, scrie US News.

"Trebuie sa fim profund angajati - profund angajati - in aceasta regiune, deoarece este in interesul direct al securitatii noastre nationale si al economiei noastre, si este concordant cu cine suntem noi", a spus Kerry.

Seful diplomatiei americane a aratat ca "SUA nu cauta inamici in Orientul Mijlociu. Sunt momente insa, si acesta este unul, in care dusmanii vin sa ne caute ei pe noi".

Daca nu exista implicare, Statul Islamic s-ar putea raspandi pe cuprinsul globului. Statul Islamic "crede ca lumea va fi prea intimidata pentru a se opune". "Sa fim insa foarte limpezi: Nu suntem intimidati", a afirmat Kerry.

Barack Obama, despre decapitarea ostaticului Kassig: E raul in stare pura

La randul sau, presedintele american Barack Obama a afirmat ca executarea lui Abdul-Rahman Kassig, ostaticul american decapitat de militantii Statului Islamic, este "raul in stare pura".

Peter Kassig, devenit Abdul-Rahman dupa convertire, a fost decapitat de gruparea jihadista Statul Islamic, in Siria.

Statul Islamic a mai decapitat un ostatic american (Imagini socante)

Gruparea a postat pe Internet duminica o noua inregistrare cu decapitarea unui ostatic occidental, americanul Peter Kassig. El este al cincilea ostatic executat in Siria.

In inregistrarea postata pe Internet se poate observa si decapitarea in masa a soldatilor sirieni capturati de gruparea terorista.

Fragmente ale inregistrarii pot fi vazute aici. Atentie, imagini socante!

Kassig, in varsta de 26 de ani, voluntar care lucra pentru o asociatie caritabila, de origine din Indiana, a fost luat ostatic in octombrie 2013, in timp ce se indrepta spre Deir Ezzour, in estul Siriei.

Statul Islamic este o organizatie extremista sunnita care a ocupat prin violenta bucati importante din Irak si Siria, unde a proclamat un califat si a impus o varianta brutala a legii islamice.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Kerry Statul Islamic decapitare ostatic, #John Kerry Statul Islamic , #Statul Islamic