Liderul Statului Islamic, ucis? Jihadistii spun ca nu se vor opri niciodata

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 20:04
12457 citiri
Liderul Statului Islamic, ucis? Jihadistii spun ca nu se vor opri niciodata
Foto: Captura Youtube/Ye Thurein Min

Anuntul armatei irakiene ca aviatia lor a lovit un convoi in care s-ar fi aflat si liderul Statului Islamic, existand posibilitatea ca acesta sa fi fost ucis, nu i-a descurajat pe sustinatorii gruparii jihadiste.

Chiar si in cazul celui mai negru scenariu in care Abu Bakr al Baghdadi ar fi fost in acel convoi si nu ar fi supravietuit jihadistii spun ca autoproclamatul lor califat va supravietui si inflori.

Reuters a strans cateva astfel de mesaje de pe reteaua de socializare Twitter. Daca multe dintre mesaje spun ca al Baghdadi este bine, sanatos si in afara oricarui pericol, exista si altele care sustin ca si in cazul decesului sau acesta nu va fi sfarsitul Statului Islamic.

"Chiar isi imagineaza intreaga lume ca si in ipoteza in care seicul nostru al Baghdadi, Allah sa-l salveze si sa-l protejeze de tot raul si pericolul, a fost martirizat, Califatul va lua sfarsit? Credeti ca vom pleca?", este unul dintre mesajele de pe Twitter.

Armata irakiana a anuntat duminica dupa-amiaza ca fortele aeriene au bombardat convoiul in care se crede ca se afla si liderul Statului Islamic Abu Bakr al Baghdadi, in vestul provinciei Anbar.

Convoiul liderului Statului Islamic, bombardat de aviatia irakiana

Nu se stie insa daca al Baghdadi a scapat sau nu si care este starea acestuia, irakienii sustinand ca o masina a venit si l-a preluat de la locul atacului.

"Convoiul se indrepta spre Karabla unde al Baghdadi urma sa aiba o intalnire cu comandanti ai Statului Islamic", a informat armata irakiana.

Armata a precizat ca fortele aeriene au bombardat de asemenea si locul acea intalnire urma sa aiba loc si ca numerosi lideri ai ISIL au fost ucisi.

"Locul intalnirii a fost de asemenea bombardat si multi dintre liderii gruparii au fost ucisi sau raniti. Soarta asasinului al Baghdadi este necunoscuta, acesta fiind luat de un vehicul. Starea sanatatii sale este inca neclara", a precizat armata.

BBC aminteste insa ca armata irakiana a anuntat si cu alte ocazii ca l-ar fi ucis pe liderul ISIL, insa au trebuit sa retraga ulterior.

Pana acum moartea sa a mai fost anuntata de cel putin inca 2 ori - in aprilie 2015, in iulie si noiembrie 2014. Toate zvonurile au fost ulterior infirmate.

Al Baghdadi conduce gruparea terorista din 2010. SUA au pus pe capul sau o rascumparare de 25 de milioane de dolari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#lider Stat Islamic ucis, #armata irakiana ucis stat islamic Baghdadi , #Statul Islamic