Lupta cu Statul Islamic: Marea Britanie va antrena rebelii sirieni

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 19:11
1518 citiri
Lupta cu Statul Islamic: Marea Britanie va antrena rebelii sirieni

Marea Britanie se implica tot mai mult in lupta impotriva jihadistilor. Dupa ce a inceput atacurile asupra pozitiilor Statului Islamic in Siria, Londra a anuntat ca va antrena rebelii sirieni care lupta atat impotriva jihadistilor cat si a presedintelui Bashar al-Assad.

Marea Britanie are deja o echipa de instructori care se ocupa de armata Iordaniei, si aici ar putea avea loc si antrenarea rebelilor sirieni, scrie The Independent.

Armata Libera Siriana, organizatia-umbrela a rebelilor moderati din Siria, este deja antrenata in tabere iordaniene de la contractori de securitate ai CIA.

Potrivit unor planuri intocmite de SUA, mai multe tari ar urma sa ofere baze de antrenament pentru militiile kurde - pesmerga, si pentru revolutionarii sirieni.

Desi Marea Britanie are un mic contingent in Irak, nu-si doreste sa aiba personal pe termen lung in aceasta tara, asa ca instructia trebuie sa aiba loc intr-o alta tara.

Culmea este ca posibilitatea ca Occidentul sa antreneze rebelii sirieni vine la doi ani si zece luni dupa ce generalul Sir David Richards, pe atunci seful armatei britanice, a intocmit un plan de creare a unei forte de opozitie formata din 100.000 de voluntari antrenati de Vest. Administratia Obama a respins atunci propunerea britanicilor.

Pana acum, Marea Britanie a oferit numai ajutor "non-letal" rebelilor sirieni, printre care vehicule, echipament de comunicatii si echipament de protectie.

Dificultatea antrenarii rebelilor este ca este dificil de stabilit care sunt "buni" si care "rai", intrucat aliantele intre diversele grupari se rup si se leaga peste noapte.

Marea Britanie a inceput sa bombardeze gruparea Statul Islamic din Irak

Avioanele de lupta ale Marii Britanii au efectuat primele lovituri aeriene impotriva pozitiilor Statului Islamic in Irak, la inceputul saptamanii.

Atacurile au fost lansate in semn de sustinere fara de unitatile kurde care lupta cu jihadistii in nord-vestul tarii.

Loviturile au fost efectuate de doua avioane GR4 Tornado, la patru zile dupa ce parlamentul britanic a aprobat actiunea militara.

O coalitie de 40 de state ataca pozitiile Statului Islamic in Irak si Siria, unde gruparea a ocupat teritorii importante, unde a proclamat un califat.

Razboiul Americii cu Statul Islamic: Miscarile inteligente ale lui Obama si dilemele lumii arabe

SUA au inceput loviturile aeriene impotriva Statului islamic la 8 august in Irak si le-a extins la Siria in 22 septembrie. Fortele coalitiei anti-Statul Islamic au efectuat 290 de bombardamente aeriene in cele doua tari, din care SUA au efectuat 265.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Siria rebeli antrenati Marea Britanie, #Marea Britanie lupta Statul Islamic , #Statul Islamic