Luptatorii Statului Islamic sustin ca au executat o spioana din Rusia

Marti, 10 Mai 2016, ora 18:39
3217 citiri
Luptatorii Statului Islamic sustin ca au executat o spioana din Rusia
Foto: Hepta.ro

Adeptii Statului Islamic sustin ca o spioana din Rusia infiltrata in gruparea terorista a fost ucisa, dupa ce activitatea sa sub acoperire a provocat pierderea vietilor mai multor jihadisti.

Numele femeii ar fi fost Elvira, iar vanatorii de spioni ai Statului Islamic au cautat-o, i-au dat de urma si au executat-o, potrivit ultimului numar al revistei online in limba rusa a gruparii teoriste, relateaza Fox News.

Articolul din Istok, cu titlul "Elvira Karaeva - agent al serviciilor speciale rusesti", are ca subiect o femeie pe care Statul Islamic din regiunea Caucazilor a acuzat-o ca este agent al serviciilor de informatii rusesti.

Executiile Statului Islamic: Peste 4.000 de oameni ucisi in mai putin de doi ani - Frati executati de frati si copii pusi sa ucida

Potrivit articolului, Karaeva a actionat ca spion patru ani, perioada in care a transmis in secret informatii despre gruparile jihadiste din Caucaz, inclusiv locurile in care se afla luptatorii islamisti si fotografii ale acestora.

In articol se noteaza ca, desi Karaeva a fost interogata de "autoritatile de investigatii" ale Statului Islamic, a reusit sa ii convinga pe islamisti de nevinovatia sa. Insa atunci cand gruparea terorista a folosit o "manevra vicleana de investigatie", femeia a marturisit si a fost apoi executata de un membru al Statului Islamic.

"Elvira a dat informatii serviciilor speciale rusesti despre fratii nostri si surorile noastre, care duc razboiul jihadului in provincia Caucazului", se arata in articol.

Femeia, a carei identitate nu a fost confirmata de Rusia, a furnizat Kremlinului locul in care se afla ascunzatori, baze secrete si pozitii ale membrilor Statului Islamic, potrivit retelei teroriste.

Sefii spionajului american avertizeaza: Statul Islamic are planuri criminale in Europa si SUA

In articol scrie ca femeia poate fi auzita pe o inregistrare audio vorbind despre rolul sau in cadrul serviciilor de informatii rusesti. De asemenea, era casatorita cu un jihadist, numit Abu Muslim, pe care l-a otravit.

Potrivit islamistilor, alti cinci membri ai lor au fost ucisi, iar altii au fost raniti de "actiunile josnice ale Elvirei Karaeva".

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, nu a comentat dezvaluirile din revista Statului Islamic. El insusi un musulman, Kadirov a fost nemilos in lupta impotriva gruparii teroriste, spunand ca forte speciale ale republicii sale lupta in Siria si ca a creat o retea de spioni care urmaresc Statul Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#spioana ruseasca ucisa Statul Islamic, #Elvira spioana Rusia, #spion Rusia Statul Islamic , #Statul Islamic